Pontje Nigtevecht, Nederhorst den Berg

In dit artikel informatie over het pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg met fiets knooppunten en informatie over de dienstregeling. Het pontje Nigtevecht Nederhorst den berg bevind zich aan de dorpsstraat in Nigtevecht naast de Kerk. Het is vlakbij Knooppunt 42. Aan de andere zijde van de Vecht komt u van of aan bij de Eilandse weg.

Belangrijke informatie: vroeger kon je niet doorrijden langs de Vecht vanaf Nigtevecht naar Vreeland. Tegenwoordig kan dat wel. U kunt bij Chaletpark De Vechtoever door het hek en langs het park door langs de Vecht. Verder steeds rechts aanhouden om langs de Vecht door te rijden richting Loenen a.d. Vecht.

Pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg

Fietsknooppunten

Op deze website krijgt u ook altijd informatie over de omliggende knooppunten. Kijkt u op bijgaande kaartjes dan ziet u gelijk hoe het allemaal in elkaar steekt. En nogmaals, u kunt vanaf knooppunt 41 dus doorfietsen naar Vreeland en Loenen aan de Vecht.

Zie de foto’s onder. Klik op de foto’s voor een grotere versie.

Na 45 door Nederland gefietst te hebben vanuit Amsterdam en Diemen ben ik dan eindelijk een keertje in Nigtevecht geweest. Vroeger hadden mijn ouders een stacaravan in Loenen ad Vecht en ik heb 20 jaar heen en weer gefietst tussen Loenen en Amsterdam. Maar altijd langs het Amsterdam Rijnkanaal of de Angstel.

En dan nu in 2017 heb ik eindelijk Nigtevecht een keer van binnen gezien. Leuk dorpje, jammer van de enorme hoeveelheid auto’s die het dorp volledig aan het oog onttrekken. Vooral de bijna monumentale dorpsstraat is één grote berg auto’s. Heel jammer. Ik snap het wel, ik heb zelf ook een auto voor de deur staan, maar ik woon op een woonerf in Diemen en niet in een fraaie dorpsstraat met historische panden.

Informatie over het pontje Nigtevecht Nederhorst Den Berg

  • Pontnummer: Ut03 / NH38)
  • Naam van het pontje: De kantjeboord II
  • Gaat over: De Vecht bij Nigtevecht

Dienstregeling

Hele jaar
  • maandag tot vrijdag
  • van 7:00 – 8:30 uur
  • van 12:00 – 13:30 uur
  • van 15:30 – 17:30 uur
Het hele jaar
  • Zaterdag en zondag
  • van 12:00 – 17:30 uur

14 dec t/m 4 jan : Geen vaart

Dit pontje vaart dus niet altijd. Sterker nog, je kunt er niet echt op rekenen behalve in het weekend. Verder is het een pontje voor scholieren en woon – werkverkeer.

Milieu-vriendelijk.
Dit pontje valt onder de nieuwe generatie fiets- en voetveren die niet meer op vuile diesels draaien of met kabels de overzijde bereiken. Dit pontje draait op accu’s die voor het grootste deel door zonne-energie worden opgeladen. Alleen bij grote drukte in de Zomer gaat de stekker er af en toe.

En hieronder een Fotografische impressie van het pontje Nigtevecht Nederhorst den Berg.

FotoShow
Openbaar   12 items in pontje-nigtevecht-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *