Pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk

Het pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk gaat over de Zijl (of Zyl) een riviertje tussen het Joppe en de Kagerplassen. De Zijl (vroeger: Zyl) is een korte rivier in Zuid-Holland die de verbinding vormt tussen de Oude Rijn en de Kagerplassen.

De Zijl loopt in een zuid-noord-richting en is slechts 4,56 km lang, vanaf de Spanjaardsbrug in Leiden tot de Kager plas Zweiland

Pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk

  • Pontnummer: ZH05
  • Kruist: de Zijl (vroeger: de Zyl)
  • Soort veerdienst: Fiets- en Voetveer
  • Soort veerboot: Motorveerboot
  • Naam van de boot: Zijlboot

Dienstregeling

Maart
  • Vrijdagmiddag van 12.00 uur tot 18.00 uur
  • Zaterdag en Zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur
Pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk
Pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk
April tot en met September
  • Vrijdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur.
  • Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Het pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk is weer zo’n heerlijk klein en elegant pontje waar ik graag mee naar de overkant vaar. Het is een mooi bootje luisterend naar de naam “de Zeilboot” wat een verwijzing is naar het water dat gekruist word, de Zijl bij Warmond. De Zijl (vroeger: Zyl) is een korte rivier in Zuid-Holland die de verbinding vormt tussen de Oude Rijn en de Kagerplassen.

De zeilboot, het veerpontje zelf, is een prachtig en kleurig bootje waar je alleen al om die reden een tochtje mee wil maken. De overtocht is relatief lang dus je kunt even lekker uitwaaien en om je heen kijken door dit prachtige gebied. Wil je een Zuid Hollandse pontjesroute rijden dan mag dit pontje er niet ontbreken.

En natuurlijk bevinden is het gebied rondom het pontje Leiden Merenwijk Warmond Zijldijk een mooi fietsgebied met een keur aan verrassende paden en weggetjes tussen de landerijen door of langs één van de vele waterwegen, kanalen en meren in dit gebied.

Zie foto 148 (helemaal onderaan) voor de fietsknooppunten rondom het veer Merenwijk – Zijldijk. Bron: routeplanner.fietsersbond.nl

Plant uw fietsroute met routeplanner.fietsersbond.nl

Zie de foto’s: 7, 24, 35, 41, 50, 64, 74, 82, 89, 97, 148.

Bij de Foto’s
  • 148: Kaartje fietsknooppunten.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.