Pontje Lathum Giesbeek Rheden

Het pontje Lathum Giesbeek Rheden Gieseplas is een typisch zomerpontje en kruist de Gieseplas bij  het recreatiegebied de Veerstal. Het is een leuk pontje dat het watersport- en recreatiegebied rond de Veluwezoom, de Posbank en de IJssel ontsluit.

Hier kun je zowel langs het water, door de bossen en over de heuvels van de Posbank fietsen. Je kunt hier flinke knooppuntroutes uitzetten en kilometers langs het water of door de bossen fietsen. Het is een prachtig gebied en als je hier in de zomer gaat fietsen neem dan vooral je zwemspullen mee achterop de fiets want om de haverklap kun je ergens een duik nemen.

Pontje Lathum Giesbeek Rheden Gieseplas

  • Fiets / Voetveer / Koplader
  • Nummer Veerpont: Ge54
  • Kruist: De Gieseplas bij Recreatiegebied de Veerstal
  • In de nabijheid van de Lathumse plas, de Vale plas en de IJssel
  • Halteplaatsen Giesbeek – Lathum en vlakbij Rheden en de veerpont van Rheden.
Dienstregeling
  • 1 t/m 30 april / maandag t/m zondag 10.00 tot 18.00 uur
  • 1 mei t/m 3 september / maandag t/m zondag 10.00 tot 20.00 uur
  • 4 september t/m 1 oktober / maandag t/m zondag 10.00 tot 18.00 uur

Raadpleeg ook de website van Recreatiegebied de Veerstal voor veranderingen en aanpassingen. het pontje vaart niet als het slecht weer is en buiten de openingstijden van het recreatiegebied.

Fietsknooppunten in de buurt van het pontje Lathum Giesbeek Rheden Gieseplas

Het pontje Lathum Giesbeek Rheden Gieseplas en de Vale Plas ligt midden in een prachtig fietsgebied. In de directe nabijheid de Posbank en de watersport- en recreatiegebieden rond de IJssel, de Nederrijn en de Waal. Hier kun je uren fietsen rond rivieren, heuvels, bossen, weilanden, heidegebieden en plassen en meren. Er zijn maar liefs 7 pontjes en meer horeca dan een mens kan wensen.

Als bergfietser ging ik vaak bij de Posbank mijn klimkuiten op de proef stellen. Op een dag besloot ik de andere kant op te rijden omdat ik bij Rheden een leuk pontje had gezien aan de overkant van de weg. En opeens zat ik tussen een hele hoop water. De IJssel, de Gieseplas en de Valeplas vormen hier een recreatiegebied van fikse omvang. En door al dat water vaart het pontje Lathum, Giesbeek en Rheden. Dit is een gebied waar je tijdens de zomer niet alleen lekker kunt fietsen maar je er is een keur aan uitstekende horeca dus je hoeft geen brood mee te nemen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *