Pontje Eijerlands kanaal op Texel

Pontje Eijerlands kanaal kruist het Eijerlands Kanaal aan het einde van de Hollandse weg nabij de Cocksdorp.

  • Pontje Eijerlands kanaal (Texel, de Cocksdorp)
  • Nummer : NH 58
  • Type veerpont: Zelfbediening kabelveerpont
  • Dienstregeling: het pontje is het gehele jaar in de vaart behalve de 2e week van januari.

Pontje Eijerlands kanaal

Dit pontje maakt deel uit van Wandelroute het Noord Hollandpad dat loopt van de Cocksdorp naar Huizen. In de eerste etappe van De Cocksdorp naar de Waal bevind dit pontje zich aan het einde van de onverharde Hollandse weg. Deze etappe in het Noord-Hollandpad staat in zijn geheel op de site van de provincie Noord Holland.

Je komt dit pontje alleen maar tegen als je de betreffende route gaat lopen of als je op Texel gaat wandelen. Kijk op het kaartje van de route want dit soort paden kom je doorgaans niet tegen als je op vakantie bent op texel. Je moet er naar op zoek en er naar vragen bij de VVV.

Pontje Eijerlands kanaal op Texel
Pontje Eijerlands kanaal op Texel

Dit pad bij het pontje Eijerlands kanaal zorgt er voor dat je de toeristische drukte op dit prachtige eiland in de zomer aardig kunt ontlopen. Bovendien zie je het eiland vanuit een ander perspectief.

Het Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandwandelroute (270 km) dat Texel of Wieringen met het Gooi verbindt. Het grootste deel van de route voert door boerenland, langs molens, slootjes, kanalen, bos en door karakteristieke dorpjes.

De 13 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd, gaan grotendeels over onverharde paden, rustige landwegen of wandelpaden en zijn tussen de 14 en 26 km lang.

Hieronder wat fotografisch materiaal van de route alsmede een ruwe locatie aanduiding.

Zie de foto’s: 13 t/m 16.

Bij de Foto’s
  • 13: Kaartje met de locatie van het pontje Eijerlands Kanaal en de Hollandweg. In het felblauw de wandelroute. Het pad loopt langs het Eijerlands kanaal. Je komt het pontje Eijerlands kanaal alleen maar tegen als je de wandelroute loopt.
  • 14: Het pontje op locatie.
  • 15: Het wandelpad vanaf het pontje richting de Cocksdorp.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *