Pontje Earnewald it wiid – Hin en Wer

Het pontje Earnewald It Wiid of “Hin en Wer” kruist het Earnewaldsterwiid bij Earnewald. Het pontje ligt aan de rand van het prachtige natuurgebied de Alde Feanen. Hier kun je prachtig fietsen en het pontje Earnewald It Wiid maakt bovendien deel van de 8 van Grou, een fraaie pontjesroute met, hoe kan het ook anders, 10 pontjes.

Pontje Earnewald it wiid   Fr14

  • Fiets-/Voetveer
  • Motorveerpont
  • Naam: Hin en weir
Vaarschema

Ik kan hier natuurlijk elk jaar het hele vaarschema/dienstregeling van het pontje Earnewald vv Wiid gaan inkloppen maar ik doe het makkelijk en geef de deeplink naar het Vaarschema van dit illustere pontje.

Ik kan u van harte aanbevelen in dit gebied uw kamp op te slaan en een paar weekjes lekker te gaan fietsen en te genieten van het fraaie friese land. Ik kom hier elk jaar wel een paar keer sinds ik in flevoland woon en de friezen tot mijn buren mag rekenen.

De Alde Feanen is een natuurgebied van grote schoonheid en een pareltje in Friesland. De horeca is divers en van prima kwaliteit.

Het heerlijke pontje Hin en Wer of Earnewald – it Wiid
Fietsknooppunten

De Hin en Wer bij Earnewald bevind zicht tussen de knooppunten 16 en 38.
Vanaf knooppunt 38: naar knooppunt 36, pontje de Oerhaal Earnewald – Wartena of de knooppunten 37 en 39.

Vanaf Knooppunt 16: naar Knooppunt 14 voor de richtingen Oudega (knooppunt 52), Grou (knooppunt 30) of het pontje naar Veenhoop via knooppunt 12. Daarna 49 veenhoop of 64 Smalle Ee en daarna richting Drachten.

pontje earnewald it wiid
pontje Earnewald
pontje Earnewald
pontje

Het pontje Earnewald vv Wiid bevind zich aan de rand van het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit park is één van de pronkjuwelen van natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea. Dit unieke natuurgebied is een laagveengebied van 2280 ha en bestaat uit een zeer afwisselend landschap met onder andere meren, rietlanden en moerasbossen.

De variatie in het landschap zorgt voor een grote rijkdom aan verschillende planten en dieren. Een rondje door en langs het laagveenmoeras in het hart van Fryslân maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *