Pontje Arkel Spijk over de Linge

Het pontje Arkel Spijk staat hoog in mijn persoonlijke pontjes top10. Gezellig klein pontje, leuke mensen, je kunt er een kopje koffie en zelfgebakken appeltaart kopen en het is een idyllisch plekje. Het pontje Arkel Spijk verbind de ene kant van de Linge met de andere kant van de Linge.

De Linge is één van de mooiste riviertjes van Nederland, zo niet het mooiste. Het is een gebied met vriendelijke dorpjes, prachtige natuur en de rust is er spreekwoordelijke. Het pontje Arkel Spijk past helemaal in het plaatje.

De dag dat ik er ben is het bloedstollend warm, zonder te overdrijven zelfs smoorheet. Ik zal de ijskoude cola die ik bij het pontje kocht dan ook nooit meer vergeten.

Pontje Arkel Spijk vind je bij nummer 2, links op de kaart. De Afstand tussen Arkel/Spijk enerzijds en Heukelum/Oosterwijk (3) anderzijds is ongeveer 6.5 a 7 km.

De afstand tussen het pontje Arkel Spijk en het pontje Enspijk Marienwaerdt is ongeveer 25km. Dus van Heukelum naar Arkel is ongeveer 19km.

Vanaf Heukelum is het nog zo’n 8 km naar Geldermalsen.

Voor en overzichtskaartje, zie foto 165 (helemaal onderaan).

Pontje Arkel Spijk

 • Kruist: de Linge
 • Pontnummer: ZH51 / Ge23
 • Fiets- en voetveer
 • Elektrische Kabelveerpont
 • Naam Boot: Duo

Dienstregeling

 • April t/m oktober dagelijks van 10:00 – 12:00 uur en van 13:00 – 18:00 uur
 • E-mail : info@fietspont.nl
 • Website

Dit pontje heeft grote indruk op me gemaakt. Dit heeft waarschijnlijk veel te maken met het feit dat het een tropisch hete dag was en ze heerlijke koude cola hadden.

Maar het moet gezegd worden, ook de appeltaart was vers, het verse water lekker koud (ik had al 5 bidons achter de kiezen) en de schaduw van het gezellige terrasje broodnodig om even op adem te komen.

Het is tevens een verhuurbedrijf van bootjes en dat is leuk om te weten want bij het pontje Enspijk-Marienweerdt zaten ze een dikke vette snoekbaars te villen. Die bootjes huur je dus niet voor niets in de Linge.

En na mijn succesvolle boottocht op de Maas (met een sloep) ben ik helemaal klaar voor het huren van nog meer bootjes. De goed getrainde uitbaters van het pontje en hun vrienden genoten van een frisse duik terwijl ik snakkend naar adem in korte tijd 2 grote glazen koude cola achterover sloeg.

Pontje Arkel Spijk over de Linge
Pontje Arkel Spijk over de Linge

Toen het pontje ging varen poseerde de jonge schipper (foto 93) voor de camera als een volleerd model. Zie de foto’s hieronder, ik heb toestemming om ze te plaatsen. En hij houd zijn buik niet eens in.

Kortom, een plekje om eens langs te gaan. Ik kan die halfnaakte boys niet garanderen maar de cola staat koud, dat is zeker.

Op de locatie duidelijk te maken, zie het fietsknooppunten kaartje: zie foto 148 (onderaan). Bron: routeplanner.fietsersbond.nl. Het pontje bevind zich dus precies tussen de knooppunten 37 en 38 langs gene zijde van de Linge.

Zie de foto’s: 4, 16, 32, 38, 51, 62, 73, 79, 87, 93, 101, 106, 107, 148

Bij de Foto’s
 • 4: Knooppunt 37 aan de Noordkant van de Linge.
 • 16: Dit is bij mooi weer echt een idyllisch plekje.
 • 106: De kruising even buiten Spijk en knooppunt 38.
 • 148: Kaartje – Bron routeplanner.fietsersbond.nl

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *