Pontje Appeltern Megen

Pontje Appeltern Megen bevind zich in een bijzonder fraai en verrassend stukje Rivierenland. De Gouden Ham is een oude grindput die nu recreatiegebied is geworden. Dit zie je vaker in deze contreien en ik juich het van harte toe. Het is een stukje rivier met mooie natuur, uitstekende watersportfaciliteiten, horeca, campings en mooie fiets en wandelpaden.

Kortom, een leuk gebied om eens uitgebreid te gaan bekijken.

Pontje Appeltern Megen

  • Pontnummer Ge41 / NB21
  • Auto-, fiets- en voetgangersveer over de Maas
  • Soort : Autoveer
  • Boot : Kabelveerpont met motor
  • Naam Boot : Megen
Dienstregeling pontje Appeltern Megen
  • Hele jaar van maandag tot vrijdag van 06:00 tot 24:00 uur
  • Hele jaar op zaterdag van 07:00 – 24:00 uur
  • Hele jaar op zondag van 08:00 – 24:00 uur
Informatie pontje Appeltern Megen
Pontje Appeltern Megen
Pontje Appeltern Megen
Fietsknooppunten

Zie foto’s 2 en 3 (helemaal onderaan). Ten eerste de locatie van deze pont ten opzichte van de andere pontjes over de Maas. Het pontje Appeltern Megen is nummer nummer 4. Je kunt dan meteen linksaf de Gouden Ham in. Dat is dus een beetje verwarrend. Zowel pontje 3 (Maasbommel-Loswal) als Pontje 4 (Pontje Appeltern Megen) meren af naast de Gouden Ham.

Pontje 3 ligt meteen naast pontje 7. Neem 7 en je fietst in 10 minuten naar pontje Appeltern Megen. Je fietst dan dwars door de Gouden Ham langs de Maas. Het is maar een kort stukje maar leuk om eens te doen.

En rij ook vooral door naar Batenburg want dat is een schilderachtig plaatsje met mooie monumenten. Appeltern is een watersportgemeente met bovendien prachtige Heemtuinen, de Tuinen van Appeltern. Deze liggen vlak buiten het dorp Langs de N329.

Bron: routeplanner.fietsersbond.nl

Bovenstaand kaartje zegt alles over de knooppunten in de buurt. Het pontje ligt globaal tussen knooppunt 35 in Brabant en knooppunt 89 in Gelderland. Megen is een leuk plaatsje met uitstekende Horeca. Ik heb daar in de buurt van knooppunt 35 (en de antieke wachttoren) heerlijk geluncht.

Pas vanaf hier op want voor je het weet ben je op weg naar Oss. Wil je langs de maas blijven fietsen dan is een kleine omweg onvermijdelijk. Via knooppunt 1 ga je richting Ravenstein en via knooppunt 14 richting Macharen.

Het gaat dan niet overal langs de Maas maar voor je weet fiets je weer door langs de uiterwaarden. Let ook vooral op de mooie dijkhuizen en oude boerderijen, vooral aan de Brabant kant.

Raadpleeg routeplanner.fietsersbond.nl voor de exacte richtingen. Of natuurlijk de diverse knooppunt-kaarten. Zowel die van Falkplan als die van de ANWB voldoen uitstekend. Falk is tegenwoordig beter te verkrijgen. Die zijn ook wat goedkoper. Maar via de website van de ENFB kun u bij de routeplanner gratis en voor niets uw routes plannen.

Bij de Foto’s
  • 2 en 3: De Kaartjes van de route.
  • 13: De pont gezien vanaf de Gouden Ham.

FotoShow

Openbaar   13 items in pontje-appeltern-megen-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.