Pontje Amsteldijk Kalfjeslaan – De Smient

Pontje Amsteldijk Kalfjeslaan NH 36: Het pontje Amsteldijk Kalfjeslaan gaat over de Amstel en vaart alleen in de zomer. Het zorgt vooral voor de verbinding Amsterdam Zuid Oost – Buitenveldert / Amstelveen enerzijds en anderzijds brengt het pontje mensen van de drukke kant van de Amstel naar de rustige kant van de Amstel.

En natuurlijk naar het heerlijke terras van Klein Kalfje, de rustieke horeca bij de Kalfjeslaan. Het veer gaat over de Amstel van de Ouderkerkerdijk (kant Amsterdam Zuid-Oost) naar de Amsteldijk en Kalfjeslaan.

Pontje Amsteldijk Kalfjeslaan  NH 36

 • Fiets-/Voetveer
 • Motorveerpont
 • Naam: Smient
Pontje Amsteldijk Kalfjeslaan - De Smient
Pontje de Smient in zijn volle glorie
Dienstregeling
 • Van half april t/m eind april op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
 • Van mei t/m augustus dagelijks van 12:00 – 18:00 uur
 • In September op zaterdag en zondag van 12:00 – 18:00 uur
Informatie
Fietsknooppunten Pontje Amsteldijk Kalfjeslaan
Kaart - Pontje Amsteldijk Kalfjeslaan - De Smient

Het kaartje geeft de mogelijkheden per fiets goed weer. Ik kan u aanraden langs de oostkant van de Amstel te fietsen want dit is de autoluwe en dus stille kant. Dat is de rood-groene LF7a route.

Gaat u richting knooppunt 84 dan bent u op weg naar het Amsterdamse bos.
Knooppunt 61 is Ouderkerk a.d. Amstel waar u via de brug aan beide zijden van de Amstel verder kunt fietsen. Plan verder uw route op de fietsrouteplanner van de ENFB

Bij de Foto’s
 • 4: Zicht op de beroemde Riekermolen aan de Amsteldijk waar je met pontje Amsteldijk Kalfjeslaan langsvaart. De Riekermolen is een poldermolen aan de Kalfjeslaan bij de Amstel. Naast de molen staat een standbeeld van Rembrandt, als herinnering aan het feit dat de schilder veel tekeningen heeft gemaakt langs de oevers van deze rivier. Het werd in 1969 onthuld op zijn 300ste sterfjaar. De uit 1636 daterende molen moest in 1956 verdwijnen wegens de vergraving van de Riekerpolder voor de vergroting van het Nieuwe Meer en verhuisde in 1961 naar de Kalfjeslaan bij de Amstel.
 • 5: Uitzicht richting Utrechtse brug (richting centrum Amsterdam en Berlage brug).
 • 6: Aanleggen aan de Ouderkerkerdijk, de stille kant.
 • 7: Halte van het pontje Amsteldijk Kalfjeslaan aan de Amsteldijk, drukke kant.
 • 8: Goed te zien dat dit de drukke kant is. Opletten geblazen hier met het verkeer.
 • 10: Zicht op de Amstel met rechts een beetje zichtbaar het terras van Klein Kalfje. De Amstel gaat hier richting Ouderkerk ad Amstel. Rechts is (onzichtbaar) de Kalfjeslaan.
 • 12: De drukte op de Amstel op een mooie zondagmiddag. Rechts nu duidelijk zichtbaar het terras van Klein Kalfje en daar is tevens de Kalfjeslaan.
FotoShow
Openbaar   13 items in pontje-amsteldijk-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *