Pont Opheusden Wageningen – Veerpont

Pont Opheusden – Wageningen  – GE 16

De pont Opheusden Wageningen is ook bekend als het Opheusdense Veer. De pont Opheusden Wageningen kruist de Neder-Rijn en heeft als pontnummer GE16.

Dienstregeling

  • Maandag tot en met zaterdag : 06:30 tot 21:00 uur
  • Zondag van 9:00 tot 20:00 uur
  • Maandag tot en met zaterdag: 06:30 tot 20:00 uur
  • Zondag van 09:00 tot 19:00 uur
  • Dit is een gierpont zoals je die verderop in de Neder-Rijn ook vind.
  • Hij is gelegen naast de resten van een oude steenfabriek.
  • De steenoven kun je nog steeds in zijn volle glorie zien. Ook staat er nog een oude hijskraan.

Pont Opheusden Wageningen

Aan de kant van Opheusden vind je een uitstekend horeca etablissement in de vorm van Restaurant ’t Veerhuis, hoe kan het ook anders.

Dit is een pleisterplaats voor fietsers waar ik van een bijzonder lekker kopje koffie heb zitten genieten tijdens de koude herfstdag die ik had uitgekozen om in dit gebied heuveltjes te gaan fietsen. Als gerenommeerde pontjesliefhebber moest ik natuurlijk even omrijden om dit pontje te bezoeken.

Dat leverde aan de kant van Rhenen een mooie rit op langs de Grebbeberg en aan de kant van Opheusden een prachtig dijkje langs de Neder-Rijn terug naar Rhenen.

Pont Opheusden Wageningen veerpont

In deze omgeving te vinden

De Grebbeberg, Ouwehands Dierenpark, de Utrechtse Heuvelrug, Amerongse Berg, Leersum en de Rijnbanddijk als begin van Rivierenland. Dit is een uitzonderlijk goed gebied om heuveltjes te fietsen.

Zoek de verbindingen tussen de klimmetjes en geniet van mooie bospaden, vergezichten en fraaie landgoederen of oude boerderijen.

Zie foto 12 (helemaal onderaan): De resten van een oude oude steenfabriek op de oevers van de Nederrijn bij de Opheusdense veerpont.

Absolute aanrader. Elk dorp in deze omgeving is een goed startpunt met voldoende parkeerplaatsen of openbaar vervoer om te wandelen en te fietsen. Veel knooppunten maken met rijden van een rondje eenvoudig met altijd mooie doorsteekjes en paden door de natuur.

Zie de foto’s: 10 t/m 22.

Bij de Foto’s
  • 11: Kenmerk van de gierpont: de gierbootjes.
  • 12: De resten van een oude oude steenfabriek op de oevers van de Nederrijn bij de Opheusdense veerpont.
  • 13: Kaartje met de fietsknooppunten rondom de pont Opheusden Wageningen. Deze informatie komt van routeplanner.fietsersbond.nl

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *