Point sublime – Gorges du Tarn

Het Point Sublime is een plek boven op de Gorges de Tarn (feitelijk op de Causse Sauveterre) vanwaar je een magistraal uitzicht hebt over de Gorges. Zowel naar links als naar Rechts kun je ver kijken en omdat je lekker dicht bij de rand zit kun je bijna recht naar beneden kijken.

Point Sublime, Gorges du Tarn

Nadeel is dat het een punt is zoals je alleen in Frankrijk kunt vinden. Het is aan de rand van het ravijn, er staat inderdaad een hekje maar dat beslaat ongeveer 5 procent van de totale richel. De rest is gewoon onbeschermd en bovendien kun je er gewoon tussendoor.

Houd je kids dus in de gaten als je hier heen gaat. En dat geld eigenlijk altijd in de Gorges. Als je naar dit soort plaatsen gaat moet je eigenlijk altijd een lang touw meenemen en ze daar aan vast maken.

Dat heb ik ook gezien tijdens mijn wandeling langs de rand van de Gorges de la Jonte. Een grote groep jonge ouders die (uiteindelijk) hun kinderen met touwen aan zichzelf vastmaakten.

Het Point Sublime is gemakkelijk met de auto te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Bovendien is het onderdeel van fietsroutes en wandelroutes. De horeca was open en oke en het is er niet te druk. Mooi plekje dus om heen te gaan. Enig geduld om de foto’s te maken want er staat altijd wel iemand voor je.

Maar als je vooraan staat en je kijkt de Gorges du Tarn rond word je toch wel even stil en smelten alle bezwaren weg als sneeuw voor de zon. Wat een magnifiek uitzicht. Wat een grootsheid, wat een schaal.

De foto’s hieronder zijn niet meer dan een impressie van wat je eigenlijk ziet. Het is een fenomenale belevenis. Ga je naar de Tarn dan moet je hierheen. Het is een must en als je er niet heengaat heb je de Gorges du Tarn niet gezien.

Panoramafoto van het Point Sublime, Gorges du Tarn
Panoramafoto van het Point Sublime, Gorges du Tarn

Panoramafoto van het Point Sublime. Blijft helaas vrij weinig van over maar het geeft in ieder geval een idee van de weidsheid van het uitzicht dat je hier hebt. Je staat hier in een bocht van de Gorges du Tarn waardoor je zowel naar links als naar rechts door een groot deel van de Gorge kunt kijken.

Zoals gezegd, je staat feitelijk op de Causse Mejan, een groot natuurgebied ten noorden van de Tarn. Point Sublime bevind zich bij het plaatsje Saint-Georges-de-Lévéjac. Het is een punt met een ruime parkeervooriening en leuke Horeca. Althans, toen ik er was. Dat verandert nog wel eens snel in Frankrijk.

Je komt er via de D46. Die is er het dichtste bij. Kom je van de kant van La Milene dan is het iets complexer maar dan rij je wel over de kleine wegen op de Causse Mejan en dat is geen straf.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door