Plateau d’Imparis – Wandelgebied

Het plateau d’Imparis is een hoogvlakte op de scheidslijn van de Isere, de Savoie en de Hautes Alpes. Het plateau ligt op een hoogte van zo’n 2000 meter en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen waarvan de meeste hoger zijn dan 3500 meter. Je kunt er lopend komen of met de auto gaan. Ook met de mountainbike is het prima te doen. Na de D25 kun je er met een racefiets niet meer overheen want het pad is vanaf Besse onverhard.

plateau d'imparis 2
Zicht op het plateau d’Imparis vanaf de parkeerplaats.

Route naar het Plateau d’Imparis

Neem de D1091 (Bourg-d’Oisans – Briancon) en ga over de Dam in het Lac du Chambon richting Mizoën via de D25. U gaat nu door naar Besse en vandaar over het onverharde pad (zie google) door naar het plateau. Dat is ongeveer 13km vanaf Besse en 17km vanaf Mizoen. Het is een mooie route maar wel te hopen dat je niemand tegenkomt want het is onverhard en soms heel erg smal. Wel avontuurlijk, ik kan het iedereen aanraden.

plateau-dimparis-route-via-besse-mizoen
Klik op het kaartje voor een grote versie.

Ben u eenmaal op het plateau dan kunt u een veelheid aan wandelingen volgen die allemaal zijn aangegeven. U kunt trouwens ook al in Besse de auto neerzetten en gaan lopen. Het wandelpad lijkt aanzienlijk korter dan de weg met de auto.

Wilt u echter volledig gebruik maken van de wandelmogelijkheden in dit gebied meld u dan bij de plaatselijke VVV. Ik ben voor het derde jaar op rij positief verrast door de servicegerichte instelling, de vriendelijkheid en de accuratesse van de informatie die ik van de het Bureau de tourisme heb gekregen. 3 jaar op rij in meerdere plaatsen, werkelijk bijzonder goed. 

In Bourg d’Oisans konden ze ons precies vertellen waar we heen moesten, ze hadden gratis kaartjes of anders een boekje voor een paar euro’s en ze namen alle tijd om ons te vertellen waar we het beste heen konden gaan.

Ik ga dan ook niet eens proberen om alle informatie die ze haar hebben hier weer te geven of zelfs maar aan te geven. Een kaartje hoe je er moet komen en het dringende advies om hier heen te gaan. Het is er echt prachtig en de foto’s hieronder geven dat ook uitstekend weer.

Wel geen ik hier een voorbeeld en een link naar een wandeling van 12 kilometer die 10 uur duurt en waar je flink moet klimmen. Weet je meteen waar je op moet en kan rekenen in dit gebied.

plateau-dimparis
Klik op de foto voor een grote versie.

En ga je nog naar Alpe d’Huez (met de fiets) rij dan even door de Col de Sarenne, dan ben je aan de overkant van de vallei en kijk je terug naar het Plateau d’Imparis. Je kunt dan doorfietsen of doorrijden naar Mizoen via een mooie maar gevaarlijke route.  Halverwege kun je dan afslaan naar het plateau d’Imparis.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *