Pindakaasbrood met noten en zaden, koolhydraatarm

Dit recept voor pindakaasbrood heb ik zelf ontwikkeld op basis van de originele Amerikaanse recepten. Toen ik voor het eerst de term pindakaasbrood hoorde kreeg ik mijn mond op de voorhand al niet meer open. Het klinkt zompig en plakkerig. Maar in de praktijk is niets minder waar.

En wie denkt dat je hier moddervet van word heeft het mis. Het pas zelfs in koolhydraatarme diëten. Als koolhydraatarm pindakaasbrood is dit het meest “broderige” koolhydraatarme brood dat ik gegeten heb. En dat is inclusief alle kant en klare broodmixen die ik getest heb. Alleen Adam’s Il Mare komt er een beetje in de buurt.

Pindakaasbrood met noten

Pindakaasbrood met noten

Het unieke karakter van dit brood word bepaald door het proteïnepoeder. Dat is ook waarom er op dit recept copyright zit. Geen enkel recept voor pindakaasbrood bevat proteïnepoeder en je kunt aan de foto’s zien wat het effect is op de consistentie van het brood.

Indgredienten koolhydraatarm pindakaasbrood

  • 280 gram biologische pindakaas/notenpasta/amandelpasta etc (suikervrij, bvk organisch).
  • 4 eieren.
  • 50 gram Gy.
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder.
  • 2 volle dessertlepels proteïne poeder.
  • 50 gr gesmolten roomboter.
  • 2 el olijfolie of (gesmolten) kokosolie, net wat je lekker vind.
  • Zoetstof naar smaak.
  • 2 handjes notenmuesli, of zaden, Sesamzaad is  erg lekker in dit recept.
  • Evt zout (proef even na het toedienen van het wijnsteenpoeder).
©Copyright

De combinatie van ingrediënten van dit pindakaasbrood is intellectueel eigendom van deze website en haar eigenaar. De combinatie van ingrediënten van dit pindakaasbrood is uniek en mag niet gekopieerd worden of gepubliceerd.

Bereidingswijze pindakaasbrood

Verwarm de oven voor op 170 graden heteluchtovends (zorg dat de oven niet heter word, dan word het brood te donker en bitter van smaak).

Meng alles door elkaar inclusief de gesmolten vetten (boter en Kokosvet). Meng de ingrediënten vervolgens met een keukenmixer tot een homogeen geheel ontstaat. Het mengen verdient enig aandacht. Als je enige tijd door mixt krijgt het deeg een soort plakkerigheid en laat enigzins los van de vorm. Er komt dan ook meer lucht in het deeg. Dat is het moment om op te houden en het deeg te storten.

Stort dit deeg in een standaard siliconen cakevorm of neem een gewone cakevorm of bakvorm en vet deze goed in. Bak in 45 minuten gaar op 165 graden heteluchtoven, het is dan zeker goed. Laat het boord op een rekje afkoelen want er komt nogal wat vochtg uit. Anders word de rand zompig. Bewaar het brood bij voorkeur in een trommel.

Het resultaat is een echt broodachtig brood. En dat is voor een baksel zonder tarwemeel of andere graansoort tamelijk uniek. Dit pindakaasbrood is erg lekker met roomboter en kaas of jam. Maar het is voor de rest prima geschikt als gewoon brood en beleg. Ook leuk is dat je met dit recept uitgebreid kunt door-experimenteren. Je kunt er vruchten door heen doen zoals rozijnen, pruimen of stukjes appel. Ook kun je er koekjes van maken en er noten of sesamzaad overheen strooien. Ook kun je plakken van snijden en met smeerbare etenswaren energiereepjes maken om onderweg mee te nemen.

hieronder Foto’s van het onnavolgbare pindakaasbrood

©Copyright

De combinatie van ingrediënten van dit pindakaasbrood is intellectueel eigendom van deze website en haar eigenaar. De combinatie van ingrediënten van dit pindakaasbrood is uniek en mag niet gekopieerd worden of gepubliceerd.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *