Pas de Peyrol – Col in de Auvergne

De pas de Peyrol is een kruising van 4 prachtige fietsroutes aan de voet van de top van de Puy Mary. Er zijn in totaal 4 fietsroutes om naar de pas de Peyrol te fietsen hoewel 2 ervan aan het einde hetzelfde zijn. Ik heb zelf de route vanaf Cheylade gereden. Dit is prachtige en rustige route door Vallee de Cheylade.

Via een glooiende weg fiets je naar de voet van de Col de Serre. Dat is een korte felle klim waarna je wederom via een vals plat naar de voet van de Puy Mary fietst. Dan is het nog 2 keiharde kilometers naar de voet van de pas de Peyrol. Mijn advies: neem je wandelschoenen mee en beklim de top van de top van de Puy Mary voor een weergaloos uitzicht over de Auvergne.

Pas de Peyrol vanaf Cheylade

Hieronder alvast een schematische weergave van de klim.

pas de peyrol cheylade

Ik heb bijzonder veel plezier beleefd aan deze route. Hij is rustig, het asfalt was prima en het is een onwaarschijnlijk mooi gebied. Je ziet de Puy Mary steeds in de verte liggen en tot aan de voet van de Col de Serre kun je lekker door de vallei pedaleren met een glooiing van zo’n 3% gemiddeld. vandaar ook het vriendelijke gemiddelde van deze tocht. Het is 10 km lekker fietsen en 6 kilometer als een speer omhoog.

Fietsroutes naar de pas de Peyrol

Hieronder een overzicht van de verschillende routes naar de pas de Peyrol alsmede een eenvoudig overzichtskaartje.

Pas de Peyrol (Puy Mary)

De nummers voor de routes geven de plek aan van de lijst van mooiste beklimmingen in de Auvergne.

Pas de Peyrol fietsroutes

De routes vanuit Dienne en Cheylade overlappen elkaar aan het einde. Ze komen bij elkaar op de col de Serre

Een overzicht als dit is niet compleet zonder een fotografische impressie van de omgeving.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.