De partij voor de dieren en andere beestenboel (1)

Over de partij voor de dieren en haar kiezersvolk heb ik nogal wat te zeggen en dat ga ik nu eens lekker doen ook. Ik zal meteen met de deur in huis vallen: ik heb een hekel aan de partij voor de dieren en haar blaffende electoraat. Reden is dat ze erg selectief zijn in hun dierenliefde. Daar ga ik in de volgende alinea’s verder op in. En daarna volgen er nog meer blogjes over de loense blik van de beestjesmensen op de wereld. U snapt het al, ik ben bepaald geen fan van deze groep.

Ten eerste is het natuurlijk nogal achterlijk om van je dierenliefde een politieke keuze te maken. Daar schiet het land niets mee op en de dieren ook al niet. Dat je huisdier je beste vriend is kan ik nog velen maar dat je het belang van hond of kat stelt boven het belang van mensen (want daar gaat het om in de democratie) is in mijn ogen (merk dat laatste vooral even op) behoorlijk ziek.

Maar goed, dierenliefde dus. Een collega van mij van wie ik hoop dat ze dit niet leest (vanwege haar tomeloze inzet voor de patiënten) is zo’n dierenliefhebster. Posters aan de muur van de partij voor de dieren en een huis vol honden en katten. En daar gaat het meteen al mis. Echte dierenliefhebbers houden geen dieren in een kleine Amsterdamse woning want dieren horen in de natuur. En dan kun je de tuindeur wel open zetten maar dan gaan de katten bij de buren schijten en dat is niet de bedoeling.

Dierenpartij en andere beestenboel
Een muis in het nauw is de Sjaak …

Bovendien houden honden en kattenliefhebbers e.a. de fokkerij in stand met alle uitwassen van dien en blijft de handel in dieren en vooral het misbruik daarvan zonder mankeren veel dierenleed veroorzaken. Verbied huisdieren en deze beide grote problemen die veel dierenleed veroorzaken zijn in één klap opgelost.

Maar nou komt het: Want oh oh oh wat vond mijn collega het leuk toen haar kat een muis had gevangen en er mee zat te spelen. Toen ik vertelde dat ik muizen vang met muizenvallen vanwege een muizenplaag in de tuin waren de rapen gaar. Dat vond ze toch een dierenmishandeling. Die zielige muizen gingen soms niet meteen dood en zaten dan urenlang vast in de val met hun pootje of een deel daarvan.

Nou vang ik al mijn hele leven muizen met vallen en ik heb er letterlijk één keer eentje gezien die niet meteen dood was. De val was net voorbij zijn achterpoten dichtgeklapt en hij zat zo vast als een huis. Dat klinkt natuurlijk erg zielig maar als je dan weet, en dit is echt waar, dat het beestje gewoon door zat te eten van de uitstekende kaas die ik gebruik in de vallen, dan ga je toch weer heel anders tegen de situatie aankijken. Blijkbaar geen pijn of doodsnood. De smaak van de prima kaas overwon de rest van de ellende.

En dan de kat van de collega. Over dierenmishandeling gesproken. Die speelt dus zomaar een half uurtje of langer met die muis nadat hij hem eerst hard genoeg in zijn kop en rug heeft gebeten om er voor te zorgen dat hij niet meer of nog maar een beetje weg kan lopen. Lekker poken met die klauw, beetje bijten, beetje meppen en achter hem aanrennen als hij in zijn langdurige doodsnood probeert weg te rennen. Dit is een doodsstrijd die veel, heel veel erger is en veel langer duurt dan een muis die vastzit en gewoon dooreet.

Dierenpartij en ander dierenleed
Op weg naar moord …

En dat 1x in 40 jaar (want zolang gebruik ik al muizenvallen) terwijl ruim 2 miljoen katten in Nederland dagelijks vogeltjes en muizen afmaken in aantallen waar alle jagers in West Europa bij elkaar een puntje aan kunnen zuigen. En nee, ik ben geen voorstander van de jacht, geachte trollen van de partij voor de dieren die ik nu ongetwijfeld achter me aan krijg.

Onze huiskat is dus wetenschappelijk aantoonbaar de oorzaak van miljoenen zinloos gedode kleine vogeltjes. Naar schatting in Nederland tussen de 50 en de 125 miljoen, in Groot Brittannië schatten ze rond de 200 miljoen vogeltjes per jaar. En dat is voorzichtig geschat. Geen ander huisdier veroorzaakt zoveel schade aan de natuur als de huiskat. En dat heb ik het nog niet eens over de zwerfkatten want die doen er nog een schepje bovenop.

Citaat: loslopende huiskatten zijn desastreus voor de natuur, omdat ze bedreigde diersoorten doden en ziektes overbrengen.

Wie is hier dus de dierenliefhebber: Het kiezersvolk van de partij voor de dieren met huizenvol dieren (hun beste vriend, het huisdier is hun baby) of de dierenpartijhater zonder huisdieren die vind dat dieren in de natuur horen en miljoenen huisvogeltjes een zinloze dood bespaart?

Even voor de goeie orde:
Ik ben gek op katten
Ik hou van dieren en raak totaal in extase van dieren in het wild, ook een konijn of een eekhoorn
Ik ondervind veel schade in mijn tuin van huiskatten.
Mijn deurmat en bloemenborders worden ondergescheten en ondergepist door katten
Ik gebruik muizenvallen en geen gif vanwege andere dieren in de tuin, huisdieren inclu.
Ik ben er van overtuigd dat kleine huisdieren niet in de bebouwde kom thuishoren.

Uiteraard word dit vervolgd. Ik heb nog veel meer pijlen op mijn boog om op de Partij voor de dieren af te schieten. Zoals de hoeveelheid vlees die honden en katten eten en hoe blij de bio-industrie daarmee is …

Bron van de nodige wijsheid

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *