Parkeren Schoorl – Betaald en Gratis

Betaald parkeren in Schoorl

Parkeren Schoorl is niet altijd gratis maar ook niet altijd betaald. Er is een parkeerzone in het centrum van het dorp. Daarbuiten geld geen betaald parkeren. Indien u buiten de parkeerzone parkeert moet u doorgaans wel een stukje lopen.

De pagina parkeren schoorl geeft informatie over gratis en betaald parkeren in Schoorl, onderdeel van de Gemeente Bergen. Parkeren Schoorl kan gratis maar dan moet u wel wat verder lopen.

Parkeren Schoorl

Tarieven

Parkeren in Schoorl kost per zomer 2015 1.90 per uur met een maximum (dagkaart) van 10 euro. U kunt hier onder andere terecht met Yellowbrick, Park-line, MyOrder, Easy3377 (gaat per sms/per uur) ANWB en SMS-parking. Stelt u zich goed van alle mogelijkheden op de hoogte want voor sommige diensten betaal je abonnementsgeld of uurtarieven.

Betaald parkeren geld op de Heerenweg, de Sportlaan, de Roode Leeuw en de Duinvoetweg en bij de grote parkeerplaatsen, onder andere langs de Oorsprongweg.

Het parkeertarief is 1.90 per uur tussen 10.00 en 19.00 uur. Er is altijd een maximum van 10.00 euro per dag en u kunt volgens de site van de gemeente Bergen (daar valt Schoorl ook onder) overal per mobieltje betalen.

In dit gebied geld betaald parkeren tussen 1 maart en 1 november.

Wie wil gaan wandelen of fietsen in Schoorl kan alle informatie vinden in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. U kunt hier parkeren, informatie krijgen over wandel- en fietsroutes en nog veel meer.

Het parkeergeld dat je bij de parkeerplaats van Staatsbosbeheer betaald komt ten goede aan het Duingebied of andere activiteiten van Staatsbosbeheer. Ik persoonlijk heb daar vrede mee. Maar nogmaals, je kunt in Schoorl op voldoende plaatsen parkeren maar dan moet je eerst even in de benen om bij de plaats van bestemming te komen.

Adres van het bezoekerscentrum Staatsbosbeheer:
  • Oorsprongweg 1
  • 1871 HA Schoorl
  • Telefoon: 072-5093352
Overige parkeerplaatsen
  • Ruim parkeerterrein aan de kruising Laanweg/Sportlaan (betaald)
  • Kleiner parkeerterrein aan de Duinvoetweg, onderaan het klimduin (betaald)
Ook gratis parkeren op het adres
  • Heerenweg 150 1871 HA Schoorl  (Dorpscentrum De Blinkerd)

Gratis parkeren Schoorl

Er is een ruim parkeerterrein op het grasveld aan de Molenweg bij het schooltje, op slechts 5 minuten lopen van het centrum. Dit is vooralsnog gratis.

Gratis parkeren kan ook in de wijken van Schoorl buiten de parkeerzone. Dan moet je wel een stukje lopen naar het centrum of naar Staatsbosbeheer.

Ik ga meestal fietsen in dit gebied en dan maakt het sowieso niks uit. Je zet je auto gewoon ergens neer en je gaat fietsen. Noteer dan wel even de straat waar je gaat staan anders vind u de auto nooit meer terug, sprak de slimmerik uit eigen ervaring.

Hieronder een pdf waarop je kunt zien waar er in Schoorl betaald parkeren geld en waar de automaten staan.

parkeren schoorl
Klik op het kaartje voor een grote versie
Dit is een pdf van de gemeente en dus onduidelijk.
Dit zijn alle betaalde parkeerplaatsen. Hier moet je dus NIET parkeren.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *