Gratis Parkeren Postbank en makkelijk

Parkeren postbank is gratis en gemakkelijk, dat is een ding wat zeker is. Overal plek en altijd in de buurt. Gaat u wandelen, fietsen of alleen maar koffie drinken op de Posbank bij Rheden? Dat maakt nogal wat uit als het op parkeren aankomt. Parkeren Posbank inventariseert een een aantal mogelijkheden om in dit prachtige gebied rond de Posbank te parkeren.

Overigens heet de Postbank geen “Post”bank maar Posbank, dus zonder T.  Het is genoemd naar het bankje van Meneer Pos. Dat is een monument in de vorm van een halfronde stenen bank die bovenop de Posbank staat. Het is een markant uitzichtpunt. Deze bank is vernoemd naar de heer G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB. Daardoor noemen ze dit hele “gebied” de Posbank. Maar de feitelijk naam is Nationaal Park de Veluwezoom.

De reden dat ik hier de naam door elkaar gebruik is omdat ik denk dat veel mensen op Google “Postbank” invoeren als zoekterm. Daardoor vind u dan toch waar u naar zoekt.

Parkeren Posbank gratis en makkelijk

U gaat fietsen op de Postbank

Geen probleem om ergens in de buurt van de Posbank te parkeren. Ik kan u aanraden de auto gewoon ergens in Rheden, Velp of Dieren neer te zetten en lekker door de omgeving te gaan fietsen. Er is in de straatjes plek genoeg en ik heb tot op heden nergens betaald parkeren gezien, zelfs niet boven op de Posbank. Overigens is daar een joekel van een parkeerplaats, Beekhuizenseweg 1, bij het Posbank Paviljoen. Ook daar is parkeren Posbank gratis en makkelijk. Maar vooral buiten het seizoen of in het weekend (zeker midden op de dag) zou ik de rust van Velp en Rheden opzoeken.

U gaat wandelen op de Posbank

Parkeren Postbank biedt dan meerdere mogelijkheden. Ten eerste het Posbank Transferium, Nationaal Park Veluwezoom, Heuvenseweg 5A, 6991 JE Rheden. Het Veluwetransferium Posbank bestaat uit een activiteitenbureau, het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten en de Brasserie Veluwezoom. Daarnaast liggen in de directe omgeving een educatieve tuin van het IVN, bijenstal en schaapskooi Heuven. De perfecte uitvalsbasis voor een dagje op de Veluwe.

Ten tweede het hierboven genoemde Paviljoen Posbank. Verder kun u natuurlijk gewoon vanuit Rheden of Velp de bossen inlopen. Dit is goed te doen want de afstand vanuit een plaatsje als Rheden tot aan de bossen is hooguit een kilometer. Maar als je even je best doet hoef je alleen maar de weg over te steken en je bent aan het wandelen.

Het beroemde bankje van Meneer Pos van de ANWB
Die is vast blij en trots met het parkeren Posbank beleid dat geheel en al gratis is

Parkeren Postbank, overzicht

Kleine parkeerplaatsen

Parkeren postbank gratis en makkelijk komt ook vooral doordat er veel kleine parkeerplaatsen zijn waar je de auto neer kunt zetten. Vooral bovenlangs de Beekhuizenseweg vind je veel kleine parkeerplaatsjes. Daar kun je de auto neerzetten en de natuur in gaan of lekker gaan picknicken. Maar door dit hele gebied heen kun de auto neerzetten en desnoods vanuit de auto de natuur opsnuiven. Wat dat betreft is dit één van de meest toegankelijke natuurgebieden van Nederland.

Met de Trein

Prima manier om hier te gaan wandelen. Je neemt de trein naar Velp, Rheden of Dieren en je bent binnen 10 minuten in de natuur. Geen probleem. Bovendien kun je dan de NS wandeltocht Veluwezoom lopen. Een aanrader van jewelste.

Even kort over de Posbank zelf

Veel mensen denken dat het de Postbank (met een t) is, maar dat is niet zo. Het is de Posbank, genoemd naar het bankje van Meneer Pos. Het is een monument in de vorm van een halfronde stenen bank dat aanwezig is op een markant uitzichtpunt. Deze bank is vernoemd naar de heer G.A. Pos, oud-voorzitter van de ANWB.

De stenen bank is gebouwd door aannemer Gerrit Bennink (1869–1936) uit Rheden ter ere van het 25-jarig jubileum (7 mei 1893-1918) van de heer Pos als de tweede voorzitter van de ANWB. Het monument is ontworpen door de architect Willem Leliman. Het werd op 24 mei 1921 onthuld. In het Sonsbeekpark in Arnhem staat een replica van de bank.

De Posbank is in de volksmond ook de benaming van het heidegebied waarin het ligt. De eigenlijke naam van het heidegebied is echter Herikhuizerveld.

Parkeren Posbank bij het paviljoen ook gratis. De Horeca hier is uitstekend.

De Posbank bij Rheden (Nederlandse provincie Gelderland) is dus de naam van een natuurmonument en een naastgelegen theehuis, op de rand van een met heide begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP met uitzicht over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. Ter vergelijking: het hoogste punt op de Veluwe is het nabijgelegen “Signaal Imbosch” (110 m).

De uitspanning die vroeger op de Posbank stond is bij een brand in 1996 verwoest. In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een duurzaam ontwerp. De Posbank is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom.

Terug naar parkeerpagina

In het weekend is het dusdanig druk op de posbank (tenzij het weer minder is) dat ik adviseer er doordeweeks heen te gaan. Dan kun je ook bij het Veluwe Transferium parkeren en mooie wandelingen en kaarten kopen bij het centrum. Verder zijn er bij het transferium meerdere activiteiten, horeca en dingen voor kinderen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *