Parkeren Oostvaardersplassen gratis en ruim

Parkeren oostvaardersplassen is gratis en er is altijd voldoende plek. Wie gaat wandelen in de Oostvaardersplassen kan kiezen uit diverse parkeerplaatsen rond de plassen en het bezoekerscentrum.

Parkeren Oostvaardersplassen aan de kant van Lelystad en tot halverwege richting Almere doe je vooral aan de Knardijk / Kitsweg bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Hier is ruim voldoende plek en je kunt koffie krijgen.

parkeren oostvaardersplassen.
Bezoekerscentrum Lelystad Staatsbosbeheer

De andere route parkeren Oostvaardersplassen is de Praamweg. Die loopt evenwijdig aan de A6 vanaf de Knardijk en begint bij de Larserdreef als Torenvalkweg bij het winkelcentrum de Zuiderpoort.

Het bezoekerscentrum bevind zich langs de Kitsweg maar je komt er via de Knardijk. Die is dan weer bereikbaar via de A6, de Larserdreef, de N701 aan de kant van het IJsselmeer en ook via de Buizerdweg, de Praamweg en de Torenvalkweg.

parkeren oostvaardersplassen
Bezoekerscentrum Almerekant

Bij het bezoekerscentrum is een ruime parkeerplaats. Lukt dan niet ga dan de Praamweg op en parkeer of langs de weg of ergens op de kleine parkeerplaatsjes. In dit gebied kun je voldoende parkeerplek vinden. Het gevolg is hooguit dat je via een andere plek het gebied in komt.

Aan de kant van Almere kun je ruim parkeren bij de Buitenringplaats vanaf de rotonde N702/Stripheldenweg. Verderop zit het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders aan de Oostvaardersbosplaats 1 in Almere. Ook aan die kant dus voldoende parkeerplaatsen en een leuk bezoekerscentrum.

Ook aan de Jac. P. Thijsseweg is aan het einde nog een parkeerplaats. Hou er rekening mee dat je hier alleen kunt komen via de N702. In dit gebied kun je vast nog wel ergens je auto kwijt.

Vanaf vrijwel alle plakken kun je wandelen of wandelingen beginnen. Het mooiste vanaf de Knardijk maar ook vanuit de kant van Almere zijn meerdere wandelingen te doen. Via Google Maps zijn alle hier genoemde punten makkelijk te vinden. Met je telefoontje of je SatNav rij je er zo naar toe.

Kortom, wie wil gaan wandelen in de natuurgebieden rondom de Oostvaardersplassen kan overal wel ergens zijn auto kwijt.

Parkeren Oostvaardersplassen is volgens mij altijd gratis. Ik heb in elk geval nog nooit ergens hoeven betalen en ik ben er vanaf alle kanten naar binnen gelopen en gefietst.

En wat een prachtige wandelingen heb ik daar al gemaakt. Veel plezier dus.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *