Parkeren met smartphone is makkelijk en goedkoop en makkelijk. Hieronder een aantal mogelijkheden om mobiel te parkeren. De meeste providers hebben apps, sms parkeren, mobiel parkeren, gebruik van parkeergarages etc. Bepaal eerst voor jezelf wat voor parkeerder je bent. Gebruik je minder dan 3 keer per week je mobieltje om te parkeren neem dan geen abonnement.
Parkeren met smartphone moet wel mogelijk zijn. Je moet dan op zoek naar het logo van mobiel parkeren. Ik heb hieronder een tweetal foto’s waarop je kunt zien waar je op moet letten.
Bij de paal van de parkeermeter of op het terrein waar je bent moet een logo te zien zijn met een icoontje van een mobieltje en een cijfer met 4 tot cijfers die een regio aangeven. Je belt dan je provider en geeft de cijfercode in. De centrale weet dan meteen waar je parkeert.
Parkeren met Smartphone
Ik maak zelf gebruik van Yellowbrick. Ik ben daar zeer content mee. Je betaalt 25 cent per keer dat je parkeert en verder het plaatselijke tarief. Je krijgt 1x per maand een rekening met specificatie dus je kunt altijd zien waarvoor je hebt betaald.
Afgezien van Amsterdam en sommige centra van steden en erg toeristische gebieden (de kust) ben je doorgaans voordelig uit omdat je alleen maar betaald voor de tijd die je werkelijk parkeert. Ook hoeft je niet bang te zijn dat je eurootje op is en dat je een boete krijgt.
Er zijn pogingen gedaan om te bepalen wie het goedkoopste is maar dat ligt nogal ingewikkeld. Zo is MyOrder weliswaar goedkoop maar die hebben een beperkte dekking in vergelijking met anderen. Uit een globale analyse van de kosten concludeer ik persoonlijk dat Parkmobile de goedkoopste is.
Maar op dat overzicht staan niet alle providers . Zo ontbreken SMS parking, Easy 3377, My Order en Parkman in het overzicht. Vooralsnog moet u zelf dus aan de slag.
Geef een reactie