Parkeren Lage Vuursche

Parkeren lage Vuursche geeft een aantal mogelijkheden om uw auto te parkeren in dit prachtige stukje van de Utrechtse heuvelrug. Parkeren Lage Vuursche is geen officiële of gemeentelijke website maar ik geef uit eigen ervaring aan waar je de auto redelijkerwijs neer kunt zetten.

Onderaan deze pagina een overzicht van het dorp en de beschikbare parkeerplaatsen.

Parkeren lage Vuursche gratis

wandelroute lage vuursche
Er komt ook een bus die midden in het dorp stopt
(Connexion 59, zie onderaan deze pagina)

Als u met de auto naar de Lage Vuursche gaat zijn er diverse mogelijkheden om te parkeren:

Parkeren Lage Vuursche 1

  • Ten eerste achter Restaurant De Lage Vuursche aan het Karnemelkse pad. Het restaurant bevind zich aan het centrale plein van De Lage Vuursche, recht tegenover de ingang van Drakensteyn. Het betreft het begin van de dorpstraat komende vanuit de richting Baarn.
  • Naast het restaurant ziet u een slagboom waar u gewoon vrij doorheen kunt rijden. Achter de slagbomen is een grote parkeerplaats en tevens de ingang van het de leukste midgetgolfbaan van Nederland. Zeker een keer proberen.

Parkeren Lage Vuursche 2

  • Verder is er iets buiten de Lage Vuursche (richting Baarn of komende vanuit de richting Baarn) aan de Hoge Vuursche weg een groot parkeerterrein bij de Kuil, startpunt van diverse wandelingen,
  • ATB fietsroutes en een paar knooppunten van de ANWB. Dit is een soort minirecreatiegebiedje vanwaar u direct de bossen in kunt. Vanaf dit terrein is het ongeveer 15 minuten lopen (op je gemakje) naar het centrum van de Lage Vuursche.
parkeren Drakensteijn
Recreatieterrein Drakensteijn of de kuil van Drakensteijn. Voldoende parkeerplek.
Dit is tevens het startpunt voor een aantal wandelingen.

Parkeren Lage vuursche 3

  • Aan ingang van het dorp aan de zuidkant kunt u voorlangs de Vuursche Boer rijden. Deze weg heet de Koudelaan. Er zijn daar ook woningen en de plekken zijn beperkt maar wie weet. Dit geld ook voor de Kloosterlaan.
  • Er is ook een beperkt aantal parkeerplaatsen op het pleintje midden in het dorp bij Drakensteijn maar dat heb ik nog altijd vol zien staan en ik weet ook niet of je daar mag parkeren. Maar je kunt altijd even door het dorp rijden om te kijken of je de koe ergens kwijt kunt.

Parkeren Lage Vuursche 4

  • Overigens kunt u ook prima parkeren vlakbij de provinciale weg N145 (op weg naar de Lage Vuursche vanuit Baarn aan uw rechterhand) bij uitspanning Theehuis Het Hooge Erf. Hier is een grote parkeerplaats en de Oertijdwandeling komt hier langs.

Openbaar Vervoer

Het gebied is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de NS-stations Baarn of Hollandsche Rading loopt u zo de boswachterij in.

Verder is er een bushalte in de Lage Vuursche en met bus 59 van Connexion (Bussum/Zeist) komt u letterlijk midden in het dorp terecht.

Parkeren lage vuursche

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *