Parkeren Elfstedenhal Leeuwarden gratis

Het parkeren Elfstedenhal Leeuwarden is makkelijk en gratis, in ieder geval tijdens de normale schaatsdagen. Er is rondom de Hal voldoende parkeerplek en er is nog een klein stukje extra parkeren wat vaak goed staat aangegeven.

Als de parkeerplaats vol is geven bordjes aan waar je heen moet. Eventueel kun je bij de rotonde even rechtdoor rijden om ergens anders je auto neer te zetten.

Je moet wel altijd even kijken of er een evenement is in de Expo want dan is het echt heel erg druk. Voorbeeld daarvan is de Caravan in januari. Dan is er echt geen plek en kun je ook nog wel eens problemen ondervinden om de hal te bereiken. Bekijk dat dus altijd even op internet. Rij niet via de expo naar de hal want dan moet je bij het uitrijden 4 euro betalen. Dat is dus niet slim en die route moet je vermijden.

DSCN0450
Parkeren Elfstedenhal Leeuwarden

De website van de Elfstedenhal geeft geen informatie over parkeren. Bij informatie over evenementen die in deze hal zijn gehouden tref je steeds de term “gratis parkeren” aan. Parkeren Elfstedenhal mag dus gerust als gratis worden bestempels tenzij er een bijzondere gelegenheid is. Daarom hieronder diverse links naar informatie over de Elfstendehal en ook een link naar de Expo zodat je kunt kijken of er evenementen zijn. Wellicht

Het verdient aanbeveling om te aller tijde even de website van de WTC Expo en de Elfstedenhal te raadplegen in verband met evenementen in de Expo. Ik ben zelf diverse keren naar de Caravana geweest en het is dan een waar gekkenhuis. Tot die tijd is parkeren Elfstedenhal Gratis.

Overigens kan ik u van harte aanbevelen een dagje naar Friesland te gaan. Het ijs is uitstekend, elke weer dat ik er kom. Er hangt altijd een prima sfeer en de beheerder doet zijn best alles in goede banen te leiden, letterlijk. Ik weet nog dat ik er in de kerstvakantie 2017 op bezoek was. Het was enorm druk maar er waren ook veel goede schaatsers, eentje in het bijzonder die verschrikkelijk hard ging. Na verloop vroeg de omroeper of alle langzame schaatser rechts wilde blijven en of die meneer die stukken van 200 meter rijd in minder dan 17 seconden daar mee op wil houden want dat is toch echt te snel. En dat is een verstandige actie: enerzijds de recreanten verzoeken een veilige plek op de baan in te nemen maar ook de snelle jongens even laten merken dat de baan niet van hun is.

Tel dat op bij de uitstekende kwaliteit van het ijs en prima faciliteiten en je hebt alle ingredienten voor een heerlijk dagje schaatsen.

DSCN0440
DSCN0433
DSCN0430
parkeren elfstedenhal leeuwarden

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *