Parkeren Duin en Kruidberg

Parkeren Duin en Kruidberg

Duin en Kruidberg is enerzijds een landgoed, anderzijds een parkeerplaats van Natuurmonumenten die toegang geeft tot het wandelgebied van de Kennemer duinen. Parkeren Duin en Kruidberg ligt aan de Duin en Kruidbergerweg in Santpoort Noord vlakbij Bloemendaal en vlakbij de ruïne van Brederode in het bijzonder.

De parkeerplaats Duin en Kruidberg is gratis toegankelijk en ligt op enige honderden meters van het landgoed Duin en Kruidbrg.

Ga je met de auto naar de Parkeerplaats Duin en kruidberg zet je navigatie dan op het adres Duin- en Kruidbergerweg 91 (2091LG) van Santpoort noord. Dit is het adres van Hoeve Duin en Kruidberg die tegenover de ingang van het park ligt.

Dit is dus nadrukkelijk niet het adres van het landgoed Duin en Kruidberg. Dat is nummer 60.

Parkeren Duin en Kruidberg
Parkeren Duin en Kruidberg

Parkeren Duin en Kruidberg

Overigens kun je bij het Hotel ook parkeren maar dan sta je wel op de grond van het landgoed. Geen probleem als je er ook wat gaat drinken maar anders is het niet helemaal kosjer.

Bovendien ben je dan nog niet bij het begin van de wandeling. De parkeerplaats Duin en Kruidberg van Natuurmonumenten ligt op 10 minuten lopen van station Santpoort Noord. Zie daarvoor het kaartje hieronder.

Met de fiets is het bij Knooppunt 5 van de ANWB.Vanaf de parkeerplaats kun je de witte en de blauwe wandeling lopen. De witte is een korte wandeling van 2 km en loopt rond. De blauwe is het Cremerpad en loopt naar het strand en is 5 kilometer lang.

Maar aangezien je ook weer terug moet is het dus een wandeling van 10 kilometer. De blauwe wandeling is de helft van de rondwandeling Duin en Kruidberg van 13.7 kilometer. Zie hiervoor de site van natuurmonumenten.

Ik kan wel aanraden hiervoor een goede wandelkaart van het gebied te kopen want je mist snel een bordje of paaltje. Kijk hiervoor op de site van Natuurmonumenten.

Parkeren Duin en Kruidberg

Voor het kaartje, zie foto 11 (helemaal onderaan). Maar zie ook de andere foto 12 t/m 19, want je ben die afslag zo voorbij. Veel wandelplezier alvast.

Zie de foto’s: 10 t/m 19.

Bij de Foto’s
  • 10: De ingang van het park en parkeren Duin en Kruidberg tegen over nummer 91.
  • 11: Kaartje van de parkeerplaats, Station Santpoort rechts en het landgoed rechtsboven de parkeerplaats.
  • 12: De ingang parkeren Duin en Kruidberg vanaf de weg gezien. Het bord van Fietsknooppunt nummer 5 en het bord van Natuurmonumenten.
  • 13: De Duin- en Kruidbergerweg richting Bloemendaal met de Hoeve Duin en Kruidberg aan de linkerkant.
  • 14: De Duin- en Kruidbergerweg richting Santpoort Noord met de ingang links.
  • 15: Het begin van de wandeling met de in de beschrijving van Natuurmonumenten genoemde stenen palen. Dit is enigszins verwarrend want je ziet bij vrijwel elk pad van die dingen.
  • 16: Het paaltje aan het begin. Naar het strand is dus 5 km. De heen en weer is dus 10.
  • 17: Parkeren duin en Kruidberg: voldoende ruimte en geen betaling.
  • 18: De fietsknooppunten in de buurt van Duin en Kruidberg.
  • 19: Het kaartje uit de beschrijving van Natuurmonumenten. Zorg voor een goeie kaart want met dit kaartje en de beschrijving loop je snel fout. Kijk hiervoor en de link naar natuurmonumenten bij de beschrijving elders op deze site.


Loctie openbaar   Serie Verzameling 01   Aantal items 50   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie Verzameling 01   Aantal items 50   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites:
TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com


Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *