Open Recorder Days

De Open Recorder Days zijn van 6 tot en met 9 juli in Amsterdam. Dit evenement, dat om de 2 jaar word georganiseerd is een wereldwijd vermaard festival dat in het teken van de blokfluit staat.

De blokfluit word nog altijd gezien als een beginnersinstrument. Als ik zeg dat ik blokfluitles heb krijg ik vaak de vraag welk instrument ik in de toekomst wil gaan spelen. Dan leg ik maar weer eens uit dat ik al een instrument bespeel: de blokfluit.

Op de Open Recorder Days vieren we de blokfluit in al zijn luister. Er zijn niet alleen heel veel concerten maar ook wedstrijden, workshops en masterclasses. En dat voor elk niveau.

Open Recorders Days Amsterdam.
Open Recorders Days Amsterdam

De evenementen vinden allen plaats in het Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151, naast het Centraal Station. Het programma kun je bekijken op de website van de Open Recorder Days Amsterdam.

Daar kun uiteraard ook tickets kopen. Nu (25 januari 2023) kan dat nog niet maar ga gewoon af en toe even kijken en zorg dat je er op tijd bij bent.

Een mooi aspect van de blokfluitdagen in Amsterdam is de grote bijdragen die kinderen en jongeren leveren. Er zijn speciale workshops en concerten voor en door kinderen en dit jaar gaat Lucie Horsch bijvoorbeeld een hele serie workshops geven voor kinderen.

Maar het festival is ook interessant voor mensen die geen blokfluit spelen. De concerten en concoursen zijn voor iedereen toegankelijk. Bovendien treden altijd de beste fluitisten van de wereld hier op.

Nederland is vermaard om zijn blokfluitscholen. En dan bedoel ik niet de muziekscholen maar vooral de conservatoria van Utrecht en Amsterdam die beide toonaangevend zijn in de blokfluitwereld.

Ik zou er dus zeker een dagje naar toe gaan. Bekijk het programma en kies uit waar je voorkeur naar uitgaat. En vergeet dan vooral de concerten van de kleinsten niet want dat is echt een openbaring.

Tot ziens op de Open Recorder Dagen in Amsterdam.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *