Dit recept voor Oma cake is van mijn eigen oma. Het is een even briljant als eenvoudig recept. Belangrijke karakteristiek mijn van oma cake is dat hij sappig is. Dit komt door de verhouding vet/meel/eieren. Die sappigheid, gevolg van de hoeveelheid vet, maakt deze cake zo lekker dat ik hem zo min mogelijk bak.
Het is een slecht product die zoals ik last hebben van buikvet. Maar af en toe bak ik mijn Oma Cake en geniet met volle teugen van de volle smaak en de sappige beet.
Oma Cake
NB: lees altijd eerst het hele recept om te kijken of je dingen eerst moet doen.
In dit geval: zet de roomboter op een warme plek / Verwarm de oven voor op 170 graden
Basisrecept
- 2 ons meel
- 2 ons room boter
- 2 ons basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 zakjes Vanille suiker of Citroenrasp van 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. Gebruik bij voorkeur een oventhermometer
- Laat de roomboter op een warme plek lekker zacht worden. Zet hem niet in de magnetron, dan scheidt het vet van het water.
- Doe de suiker, de vanillesuiker en de boter in een kom en klop tot het mengsel wit en luchtig is.
- Meng 1 voor 1 de eieren er door.
- Als je een mooi glad beslag hebt mix dan beetje bij beetje de bloem er door.
- Mix nog een paar minuten door (4 a 5 minuten) tot je een luchtig beslag hebt.
- Vet een cakeblik (25/30 cm) in met boter en bestuif met bloem
- Stort het deeg in de vorm en schud met de vorm tot alles netjes verdeeld is.
- Plaats de cake in het midden van de oven.
- Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar
- Controleer na een uur of je cake gaar is. Prik er met een breinnaald in. Er mag niks aan de breinaald blijven kleven.
- Laat de cake afkoelen in het blik.
- Na een uurtje kun je hem storten op een plank of schaal.
Geef een reactie