NKC route – Zuid Engeland – Camper en Caravan

De NKC route zuid Engeland is een prima route die voor 15 euro te koop is en slechts 10 euro voor leden van de NKC. De route begin in Dover en vormt een lus onder Londen langs via Bath, Porlock, Barstaple, Newquay, Land’s End, Het Eden project en de kust van Bournemouth, Portsmouth en Hastings terug naar Dover.

In de 90 pagina’s lange uitstekende beschrijving staan vele bezienswaardigheden, leuke steden en dorpen alsmede landhuizen, tuinen, kastelen en brouwerijen. Dat is dus die paar Euro’tjes zeker waard. U kunt die route bestellen bij de NKC.

NKC route zuid Engeland

Ik ben deze NKC route Zuid Engeland aan het plannen voor juni 2019. Ik ga samen met een camper-fan maar heb zelf een caravan. U zult in dit verslag en de voorbereidingen dus informatie van beide kanten kunnen verwachten.

De campings die ik zoek hebben altijd elektra want ik kan niet zonder. Lid worden van de Camping and Caravanning Club is aan te raden want met een week heb je die aanschaf er uit. Pas op met het goedkope lidmaatschap van de club want je hebt dan alleen maar toeging tot de grote jongens en niet tot de leuke kleine campings in de natuur en bij de boer (de zogenaamde certified sites) Voor dat beetje verschil kun je dus net zo goed volledig lid worden.

Zo stonden we al eerder op de pont in Schotland op weg naar Skye

Verder is het aan te raden lid te worden van de English Heritage. Je kunt dan gratis bij veel landhuizen, kastelen en tuinen naar binnen. Ook geven andere organisaties zoals de National Trust korting als je zo’n kaart hebt. Mooi voorbeeld is Avery, een soort stonehenge maar dan groter. Het is vlakbij Bath. Het is van de National Trust maar je kunt er in met je lidmaatschap van de English Heritage. Er is ook een museum bij en een bijzonder fraaie Engelse Pub.

De NKC route zuid Engeland boeken

Boek zo vroeg mogelijk je overtocht. In de eerste maand(en) van het jaar krijg je vroegboek-korting en dat kan flink oplopen. Leden van de NKC krijgen nog eens extra korting. Informeer ook bij de maatschappijen of en wanneer je de caravan gratis mee mag nemen. Bij de DFDS kon je vroeger bijvoorbeeld op dinsdag gratis je caravan mee nemen. Even bellen is dus de moeite waard.

De NKC route zuid Engeland boeken via de NKC
Bij de NKC kun je ook een groepsreis boeken. Dan ga je met een hele groep campers door het Engelse land rijden. Alles is dan geregeld inclusief overtocht en campings en camperplaatsen. U kunt dit doen via de NKC site optie camperreizen.

Boeken met korting

In de nacht reizen is heel veel goedkoper, soms wel 50%. Via Calais is een uur korter varen maar ook klein uur langer rijden. Maak je keuze. Ik kies voor een korte overtocht en reis in de nacht, lekker rustig en nog goedkoper ook.

Over deze site en deze serie

Dit artikel is het begin van mijn vakantie. In de loop van het jaar zult u hier een beschrijving van mijn avonturen van dag tot dag kunnen volgen. Maar vooralsnog blijft het bij deze info. Ik heb zelf alle beschreven lidmaatschappen behalve van de NKC. Mijn Campermaat is dat wel en heeft de route gekocht. We hebben geboekt bij DFDS en vertrekken rond 6 uur in de ochtend vanuit Calais. En nu maar hopen dat er geen Albanezen onder mijn caravan hangen want dan kom ik niet tegen de heuvels op.

Handige links

Hou er rekening mee dat er na de Brexit van alles kan veranderen. Neem dus sowieso altijd je paspoort mee. Informeer bij de ANWB of NKC naar eventuele veranderingen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *