Nevis Range Kabelbaan – Mountainbike Route

De Nevis Range kabelbaan is een niet te missen uitstapje als je in de buurt van Ben Nevis of Fort William je vakantie doorbrengt. De Nevis Range kabelbaan is leuk voor wandelaars want bovengekomen kun je naar beneden wandelen of nog even doorlopen en een paar hoge punten beklimmen.

Maar de Nevis Range Kabelbaan is pas echt leuk als je het lef hebt om naar beneden te fietsen. Want dat is de grote attractie hier, vanaf het hoge skistation onder de kabelbaan door weer naar beneden knallen met je mountainbike. Helaas was ik  te kort in dit deel van Schotland om die trip te maken en daar heb ik nog steeds spijt van.

De Nevis Range Kabelbaan

De Nevis Range Kabelbaan is een kabelbaan met gondels, dus je gaat in ieder geval droog en warm op weg de berg op. Je kunt niet alleen ski’s meenemen in de gondel maar ook je fiets. En dan word het natuurlijk pas echt leuk. Bovengekomen is er een fraaie startplek gemaakt van waar je meteen als een baksteen van de berg knalt.

Een spectaculaire activiteit. Je kunt hier natuurlijk niet zomaar met je eigen fietsje naar beneden, je moet daar wel een goeie mountainbike voor hebben.

Ook voor de wandelaars is dit gebied aangrekkelijk. Er zijn prachtige uitzichten over de bergen rondom Ben Nevis. De toppen rondom Nevis zijn Aonach Mor en Carn Mor Dearg. Dit zijn de hoogste toppen van Schotland en de UK maar worden volledige overschaduwd door de Ben Nevis. Maar wil je gaan wandelen dan is dit natuurlijk het aangewezen gebied voor een paar indrukwekkende klimpartijen.

Op de site Walking Hihglands.co.uk kun je al die wandelingen vinden. Het zou in dit geval verstandig zijn je ook te verdiepen in het begrip “Monroe’s” want dit zijn alle pieken in Schotland hoger dan 1000 meter. Er zijn legio boeken over geschreven en als je die in de gaten houd kun je nog een paar fraaie wandelingen maken.

Ben je boven gekomen met de kabelbaan dan kun je een fraaie top in de buurt beklimmen. Dit is een fluitje van een cent en als het niet mist kun je nog wat zien ook. Die pret is mij grotendeels de neus voorbij gegaan want we waren met tamelijk slecht weer op de Nevis Range Kabelbaan. Ook kan ik iedereen aanraden de shop en het restaurant naar de kabelbaan te bezoeken. Je kunt hier echt heerlijke dingen krijgen. Ik kan me de Scottisch coffe met overheerlijke cake nog maar al te goed herinneren. De keuze aan whisky’s om je koffie op te leuken is indrukwekkend.

Nevis Range kabelbaan 3
De kabelbaan
Nevis Range kabelbaan
Kaartje van de omgeving

2 Foto’s:

 1. Eerst het eindpunt van de kabelbaan en het restaurant. Zulk mooi weer was het niet toen ik er was. Links het startpunt van de mountainbikroute. Midden de kabelbaan en het restaurant annex Shop. Daarachter het locale uitzichtpunt waar je makkelijk naar toe kunt lopen.
 2. De tweede foto is het kaartje van de omgeving en de locatie van de Nevis Range kabelbaan ten opzicht van Fort William, Spean Bridge en de Ben Nevis.

Hieronder een fotoserie van een natte en mistige dag op de Nevis Range. Maar ook wel weer een hele mooie dag. De mist kwam opzetten en ging weer net zo snel weg ook. Maar ook een typische dag in de schotse bergen. Onzichtbare bergtoppen onder een dikke grijze deken.

De fotoserie geeft daar een mooi beeld van. Tevens vind je hier enigszins wazige beelden van het ATB parcours, de afdaling langs de lift. Wat een schoonheid van een afdaling. Alleen daarom zou ik al terug willen naar dit prachtige gebied.

 • Foto 1: Meteen vanaf de parkeerplaats van Nevis Range zie je het einde van de downhill.
 • Foto 3 en 4: De gondeltjes …
 • Foto 5 t/m 8: Beelden van het downhill pad vanuit de gondel.
 • Foto 9: Op de top bij het Ski-resort.
 • Foto 11: Steeds weer sluit de mist ons binnen seconden helemaal in.
 • Foto 13: Zo sta je in de mist, zo kijk je uit over het schotse land.
 • Foto 15: Ben Nevis vanaf Nevis Range.
 • Foto 17: Even weer wat te zien …
 • Foto 18: Maar de wolken komen er al weer aan …
 • Foto 19: Op weg naar koffie en whisky.

FotoShow

Openbaar   20 items in nevis-range-kabelbaan-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *