Natuurpad Texel of De Groene Routes

Het Natuurpad Texel word ook wel groene route genoemd. Dit vanwege de aanduiding met de groene stip en de groene kleur op de kaartjes. Er zijn er meerdere die u terug kunt vinden op diverse kaarten van Staatsbosbeheer en natuurmonumenten.

Natuurpad Texel

Natuurpad Texel is om twee redenen bijzonder:

  • Ten eerste zijn de natuurpaden Texel gesloten tijdens het broedseizoen van 1 maart tot 1 september.
  • Ten  tweede zijn het bijzonder fraaie paden die je niet mag missen als je van Texel houdt.
Natuurpad Texel of De Groene Routes
Natuurpad of Groen wandelpad nabij de vuurtoren (richting de Slufter)

Eigenlijk is er ook nog een derde bijzonderheid en dat is dat het broedseizoen op Texel zo lang duurt. Maar dat is natuurlijk gedaan om de natuur op Texel te beschermen tegen de meute toeristen.

Wil je die prachtige wandelingen toch maken dan moet je na 1 september een weekje, of 2 weekjes of misschien wel 3 weekjes op Texel verblijven om al dat moois te gaan bekijken.

Kun je meteen een paar zakken bloembollen meenemen want de Texelse “Flowerbulbs” of zoals ze in lokaal dialect heten “Blumenzwiebeln” zijn van hoge kwaliteit.

Natuurpad Texel is op de meeste wandelkaarten te vinden als een groene lijn. Vaak staat er naast de lijn bovendien vermeld of en wanneer ze gesloten zijn.

Hoewel je in de literatuur en op internet vaak alleen de groene paden rondom de Moksloot en de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en natuurmonumenten ziet genoemd zijn er ook nog een paar kleine en relatief korte paden zoals die bij Polder Waalenburg en het stukje bij Paal 12 (Jan Ayeslag).

Doorgaans kunt u deze groene paden echter meenemen in andere routes. Zo kun je tussen Paal 9 en Paal 12 een combinatie lopen van een natuurpad texel in combinatie met de gele en/of de blauwe wandeling.

Op deze site vind u diverse verslagen en beschrijvingen van de groene routes. Voordat u gaat wandelen op Texel kan ik u aanraden de wandelkaart van Falk/Staatsbosbeheer aan te schaffen. Dit kan in ieder geval op de website van Falk. Ook de boekhandel in Den Burg (het Open boek) heeft hem doorgaans wel.

  1. Groene wandeling Paal 9 – Paal 12
  2. Groen wandelpad Moksloot
  3. Groen wandelpad de Geul
  4. Groene wandeling Vuurtoren – Slufter
  5. Groen wandelpad de Slufter
  6. Groene wandelroute de Muy
  7. Groene wandelroute Waalenburg (polder Waal en Burg)

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door