Mountainbike Route Lemelerberg

De Mountainbikeroute Lemelerberg is een route die voor de gemiddelde biker makkelijk is te doen. Hoe de gevorderde route is van de Mountainbikeroute Lemelerberg weet ik niet want ik heb die route gereden met mijn Santos Trekking comfort, feitelijk een toerfiets maar in de praktijk een crosshybride.

Mountainbikeroute Lemelerberg

Op de Lemelerberg is een relatief eenvoudige ATB of Mountainbike route dwars door het bos. De mountainbikeroute Lemelerberg is van ongekende schoonheid en de heerlijke boslucht zit nog steeds in mijn neus als ik dit artikel schrijf.

Mountainbike Route Lemelerberg
Mountainbike Route Lemelerberg

Ik fiets de route op de 5e Mei 2015, de dag waarop er boven Nederland een massief noodweer losbarst. Ik heb het hele bos dan ook in 20 minuten zien onderlopen. Daarna dus dwars door de bagger en de miniriviertjes terug naar de camping. Een avontuur waar ik met veel plezier aan terugdenk.
Het parcours is relatief kort met zijn 13 kilometer.

mountainbikeroute lemelerberg

Dat zijn echter wel 13 high quality kilometers. Gewoon even 2x doen dus. Voor mij als eenvoudige toerfietser met een Santos Cross hybride is het een behoorlijk inspannend parcours en na een half uurtje sta ik dan ook zwetend aan de kant. 10 minuten later breekt het onweer los en heb ik waterkoeling.

Het parcours is dan volledig onder water gelopen en bergop rij ik door een paar leuke beekjes. Alle hellingen zijn in riviertjes verandert en de modder zit tot op mijn kruin. Ik geniet met volle teugen. Ik denk dat dit voor echte ATB’ers een makkelijk parcours is.

Voor mij een prima te doen rondje door de natuur. Met een dikke banden fiets met goeie versnellingen kan iedereen dit rondje doen. Wel even uitkijken bij de afdalingen en als er een bordje staat met de tekst “gevaarlijke afdaling” in een rode driehoek pas dan op want je vliegt zo maar door de lucht.

Het startpunt is Dalmsholte, een naam die in niet zou misstaan in een verhaal van Tolkien. Hier starten wandelingen, fietstochten en dus ook het ATB rondje. Je kunt er makkelijk parkeren en er is een kaart en knooppunten voor fietsers en wandelaars.  Veel plezier iedereen op dit prachtige natuurpad voor cross-fietsen.

Belangrijke Links

Zie de foto’s: 20 t/m 36.

Bij de Foto’s
  • 20: Vertrekpunt Dalmsholte.
  • 21: De parkeergelegenheid aldaar.
  • 22: Begin van de ATB route.
  • 27: Afdaling, zoals gewoonlijk niet te fotograferen.
  • 31: Waterballet.
  • 32: Riviertjes over het pad naar boven.
  • 33 t/m 36: Bagger, bagger … en nog meer bagger.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.