Montee du plateau des Glieres – Tour 2018

Montee du plateau des Glieres is een col van 1390 meter in de 10e etappe van de Tour de France van 2018. De route loopt via Entremont, vlak langs Le-petit Bornand-Les-Glieres en afdalend naar Thorens Glieres. Het is dezelfde beklimming als de Col des Glieres. Overigens is er ook nog een kleinere weg van 20 kilometer die vanaf Entremont onderlangs het Plateau des Glieres gaat maar dat is niet de juiste route. Je rijd vanaf Entremont over de D12 naar de voet van de beklimming bij de route de L’Essert, vlakbij Le petit Bornand Les Glieres.

Montee du plateau des Glieres   

De col des Glieres is een steile klim over het Plateau des Gières. In 6 kilometer klimmen de renners met 11,2% en alsof dat nog niet erg genoeg is gaan de laatste 2 kilometer over zandpaden. Meer een etappe voor mountainbikes dus.

Het profiel van de beklimming vanaf L’Essert
De Route
Streetview (google) van de onverharde weg over het plateau
De onverharde weg

Maar liefst 2 kilometer gaat deze route over een zandpad over het plateau. En dat maakt de Montee du plateau des Glieres uniek in de Tour de France van 2018: een onverharde weg. Ik vraag me af hoeveel mannen hier lek gaan rijden. De kinderhoofdjes van Parijs-Roubaix zijn er niks bij. Er zitten zelfs metalen goten in de route.

Dit pad heet “Chemin Rural de Chez Jode À la Metrallière”. Een mooie naam voor een grindpad met losse keien en uithollingen overdwars. Ik hoor de klagers al roepen maar ik vind het wel leuk. Ik ben dit soort paden zelf ook tegengekomen in de Alpen en dan rij je ook door. Laat ze maar zweten.

Vanaf juni kunt u hieronder een foto-reportage aantreffen want dan heb ik de rit zelf gereden.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *