Mont du Chat – KillerCol bij Lac du Bourget

De Mont du Chat is een ware hel. Het maakt niet uit van welke kant je komt, het is één van de steilste hellingen van Frankrijk. Met gemiddeldes rond de 9% en maxima van 13% en 15% zijn beide kanten uitdagingen die je zonder training niet aan moet gaan. De kant vanaf La Bourget du Lac heeft maar liefst 5 sterren dus het is wel de moeite waard. Fototoestel mee en lekker de tijd nemen is mijn credo. Ga je voor de tijd dan kun je maar beter ruimschoots op tijd je doelen in Strava helder stellen anders ga je kapot hier.

Mont du Chat

Ben je na bovenstaande introductie nog steeds gemotiveerd om de Mont du Chat te gaan beklimmen dan plak ik meteen maar eventjes 2 profieltjes in dit bericht om de volgende 30% van deze pagina weg te jagen:

mont du chat 1
Mont du chat 2

Je hoeft ze niet eens te vergroten. De vrijwel volledige rode en zelfs donkerrode kleur van beide profielen zegt genoeg. Dit is een uitdaging die zijn weerga niet kent. Klimtijd.nl geeft deze klim als één van de weinige zwaarder dan Alpe d’Huez. Nou vind ik die bepaald niet al te moeilijk maar Klimtijd vind alles makkelijker dan de Alpe d’Huez.

De Mont du Chat krijgt vanaf Lac du Bourget 5 sterren want je hebt hier regelmatig een prachtig uitzicht op het meer. Dat kun je al zien als je met google even de route verkent. Verder rij je vooral tussen het groen over lange haarspelden evenwijdig aan het meer. Herstellen is vrijwel niet mogelijk op deze col. In de tour is het een col van de buitencategorie (HC) en dat is niet overdreven.

Veel andere cols zijn er niet rondom La du Bourget. Je hebt nog de Col de l’Epine (een andere dan die bij Lac Annecy), de col de Plainpalais, de col de Marocaz, de col du Granier, de col de la Chambotte, de col de Sapeny en de col de Clergeon. De laatste 3 liggen meteen aan het lac en de col de la chambotte is een zekere aanrader want geeft, net als de Mont du Chat, prachtige uitzichten over het Lac du Bourget. De col de la Chambotte is bovendien een stuk makkelijker.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *