Minicamping Weilust, boerencamping Texel

Minicamping Weilust, Texel

Minicamping Weilust is een boerencamping waar je enerzijds ongecompliceerd kunt kamperen en anderzijds het boerenleven kan beleven op een echte Texelse Schapenboerderij. Ik stond hier in april 2012 toen ik na 34 jaar weer eens in het bezit was van een tent.

Bij een minimumtemperatuur van -2 Celsius was het niet altijd een pleziertje maar vooruit, het avontuur maakte een hoop goed. En dus kocht ik voor het eerst en 34 jaar weer eens een pyjama.

Voor de kaartjes van de locatie zie foto 155 en 156 (helemaal onderaan).

Minicamping Weilust, Texel

Bovendien stond ik midden in de nacht grote houten pennen in de grond te jassen omdat mijn splinternieuwe polyester Gelert bijna met haringen en al uit de grond werd gerukt toen er opeens een storm met windkracht 6 a 7 over het eiland raasde.

Gelukkig bood de kale heg (het was immers half april) net genoeg beschutting om de boel overeind te houden. Maar toen ik naar buiten ging om de boel te versterken lagen de meeste haringen al op het gras.

De boerderij is van het echtpaar Marjon en Lieuwe. Vriendelijke en hartelijke mensen die niet alleen hun camping vol overtuiging leiden maar daarnaast ook nog eens een volledige schapenboerderij runnen.

Toen ik er in april kampeerde was de lammertijd nog net even bezig en je kon zo de stal in lopen om alle beesten te zien. In de ochtend gingen de deuren open en draafden en daverden de schapen en de paarden en masse het weiland in. Een indrukwekkend schouwspel.

Minicamping Weilust, boerencamping Texel
Minicamping Weilust, boerencamping Texel

Ben je een uitslaper dan moet je er rekening mee houden dat je hier dus minimaal 1x in de ochtend gewekt word door het boerenleven. Maar ja, als je dat niet wilt moet je ook niet naar een boerencamping gaan.

De faciliteiten van minicamping weilust zijn ruim voldoende. Het sanitair is prima en vooral erg netjes. Er is een gemeenschappelijke ruimte en flink wat speelgoed voor de kleintjes zoals een pingpongtafel, een trampoline, skelters en een zandbak.

Ook kun je gebruik maken van een wasmachine en droger. Ben je op tijd dan kun je voor de volgende morgen broodjes bestellen. Het gebruik van een koeling, vriezer en magnetron is gratis.

Minicamping Weilust is aan de postweg gelegen, vlakbij Texel Airport. Bij de juiste wind zie je de parachutisten ver boven je hoofd uit het vliegtuig springen. De camping is ook vlakbij de Cocksdorp en de vuurtoren.

Maar het mooiste is wel dat de Slufter, het mooiste natuurgebied van Texel, hier min of meer om de hoek ligt. Ideaal voor de wandelaars dus. De koog en Den burg zijn beide redelijk te befietsen.

NB: in verband met de schapen is het op deze camping verboden voor Honden.

De foto’s zijn gemaakt in het voorjaar van 2012. Inmiddels is alles volledig begroeid en beschut.

Bij de Foto’s
  • 154: Schapen in de wei en uitzicht op de slufter. In de zomer is dit vrijwel onzichtbaar door de groene wal rondom de camping.
  • 157: De camping met de nog kale bomen.
  • 159: Uitzicht richting de Duinen.
  • 160: De speeltoestellen in beeld. Dit is overigens een geen actueel beeld. Er zijn nu meer toestellen en het is veel meer begroeid. Hou er bij deze foto’s rekening mee dat het half april is en 4 jaar geleden.
  • 161: En dan weet je zeker dat je op een schapenboerderij kampeert. Er loopt een heel gezin over de camping. Nieuwsgierig als ik weet niet hoe.
  • 162; Boer Lieuwe komt orde op zaken stellen. Schapen horen niet op de camping.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *