Minced Pies of Mince pie, Britse lekkernij

Met de kerst moeten er Minced Pies of Mince pie of Mince Pies gebakken worden. Dat ben ik al mijn hele leven gewend. En niet alleen dat, er moet ook kerstbrood gebakken worden. Alles met veel vruchten, drank en poedersuiker.

Ongeveer 2 weken voor de kerst maak ik altijd vooral een grote bak met wat de Engelsen noemen Mince, niet te verwarren met Minced Meat. Mince is een mengsel van vruchten zoals krenten, rozijnen, cranberry’s, sucade, bigarreaux, geraspte citroen en sinaasappel, walnoten, amandelen, hazelnoten, suiker, drank en nog veel meer.

kerstbrood
Mijn eigen kerststol

Maak een mengsel wat je zelf lekker vind. Mijn recept: krenten, rozijnen, cranberry’s, sukade, bigarreaux, amandelen, walnoten, citroenrasp, suiker, rum of likeur, 1 uitgeperste sinaasappel en voor de mince pie een stuk lichtzure appel er bovenop (half partje) zodat er wat zuurs door de zoetigheid snijd.

Dit mengsel kun je gebruik voor minced pies of mince pie, kerstbrood, een lepeltje door de appeltaart, kersttulband en zelfs met donkere saus over het vlees.

Hieronder een recept voor Minced Pies of Mince pie of Mince Pies met hulp van www.visitbrittain.com, een leuke site met wetenswaardigheden over de Britten, onze voormalige bondgenoten.

Minced Pies of Mince pie of Mince Pies

Voor de vulling (de Mince in Mince Pie)

75 g bruine suiker
100 ml brandy of donkere rum
300 g veenbessen
150 g rozijnen
Geraspte schil van een sinaasappel
1 theelepel kaneel
1 theelepel gember
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
Een paar druppels amandel-extract
1/2 theelepel vanille-extract
2 eetlepels honing

Hak de vruchtjes in kleine stukjes (maar niet fijn) en doe de kruiden er doorheen. Meng de suiker, de Brandy, de honing en het amandelessance door elkaar en laat het een paar dagen wellen. Dit is echt belangrijk want anders zitten er droge vruchtjes in je Pie.

Het mengsel van de vruchtjes met de smaakstoffen heet Mince, zoals gehakt minced meat heet. Vandaar ook de naam, Mince Pies. Maar dat snapje je natuurlijk al.

Voor het Deeg (zachte wener)

260 g zachte boter
375 g bloem
125 g suiker
1 snufje zout
1 ei

Glazuur
1 ei voor afstreiken.
Abrikozenjam zonder stukjes, warm gemaakt met wat drank
Een Muffinblik met 6 bakjes

Verwarm de oven op 220 ° C
Heb je een goeie hete lucht oven start dan op 200

Neem een mengvorm en doe de ingredienten van het deeg door elkaar. Zeef het meel, doe de rest er bij en snij het met 2 messen een minuut of 3 door elkaar. Dan nog even snel met de handen mengen en stoppen als het homogeen is. Niet te lang doormenen dus. Laat het minstens een half uur rusten in de ijskast.

Minced Pies of Mince pie of Mince Pies
Minced Pies of Mince pie of Mince Pies

Rol het deeg dun uit (vergeet niet wat bloem op je werkblad te strooien) en snij er cirkels uit van ongeveer 10 cm doorsnee.
Neem een muffinblik voor 6 taartjes en Leg de rondjes in de bakjes en druk ze tegen de zijkant aan. Vul ze met het mengsel en dek ze af met een rond plakje deeg van 7 cm. Strijk ze af met ei.

Bak de taartjes in 20 minuten goudbruin, bestrijk ze eventueel met abrikozenjam en bestrooi ze met poedersuiker.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *