Mim muffin in een mok of in a mug

Een mim muffin in een mok (van het Engels: muffin in a mug) is een lekkere en snelle manier om een alternatief voor een boterham te maken. Je maakt hem van koolhydraatarm zoals amandelmeel, kokosmeel of proteïne. De mim muffin in een mok heeft een cakeachtige en luchtige consistentie en je kunt hem diverse smaken geven. In de professionele keuken krijgen ze zelf allerhande kleurtjes.

Een mim muffin in een mok, afgeleid van het Engelse Muffin in a Mug, is een gezonde en snelle manier om een soort van brood/cake/toast te maken. Toast in die zin dat je een MIM muffin in een mok makkelijk kunt roosteren en hem dus bijvoorbeeld ook als hamburgerbroodje kunt gebruiken. Ik maak de MIM muffin in a mug ook in een mini quiche vorm en smelt er dan kaas en ham overheen in de grill. Kortom, een recept om eindeloos mee te variëren.

Ik geef hieronder een basisrecept maar verder vooral een aantal verwijzingen naar recepten. Er zijn er namelijk nogal wat.

Basisrecept mim muffin in een mok

  • 1 ei
  • 2 eetlepels slagroom vloeibaar
  • zoetstof naar eigen keuze en smaak
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 1/4 theelepel bakpoeder (wijnsteenzuur)
  • snufje zout

In veel koolhydraatarme recepten wordt gebruik gemaakt van eetlepels en theelepels. Die moeten dan afgestreken zijn. Het is aan te bevelen maatschepjes te kopen die overeenkomen met die hoeveelheden. Ikzelf gebruik voor een afgestreken eetlepel een dessertlepel.

mim muffin in een mok of Muffin in een bakje.

Hieronder nog een recept van een Britse site. Hou er rekening mee dat het afgestreken eetlepels zijn. Doe je een volle eetlepel neem bij dit recept dan ook een grotere mok of liever nog een bakje. Ik gebruik dit recept vaak omdat je een wat grotere muffin krijgt.

1 ei
2 el vanilleyoghurt
2 el gehakte walnoot
1 el bloem
1 el lijnzaadmeel
1 el snelkokende havervlokken
1 el honing
2 tl gemalen kaneel
½ tl bakpoeder

Klop eerst het ei los en meng dan alle andere ingrediënten door elkaar tot je een goed mengsel hebt. Bak dit 90 tot 100 seconden in een magnetronoven. Je hebt dan een groter effect dan in een mok. Doe je het in een wat lager schaaltje dan krijg je een soort platbrood. Dit recept is ook leuk om mee te experimenteren en er noten of andere ingrediënten aan toe te voegen.

Hartige kaas Muffin

En nog zo’n lekkere variatie, een hartige kaas muffin. Ook hier geld voor de hoeveelheden hetzelfde als voor de variatie van hierboven. Volle eetlepels, neem dan een grotere mok of een laag bakje.

4 el zelfrijzend bakmeel
1 el boter
3 el melk
1 ei
3 el geraspte kaas
1 snufje gedroogde kruiden (naar smaak)
1 snufje zout
1 draai van de pepermolen.
(lekker met thijm, kerry of verse anijs)

Klop het ei los en vermeng alle ingredienten tot een soepel deeg. Bak de muffin in 60 tot 1oo seconden gaar. Hij moet een beetje veerkrachtig zijn.

BBC muffins: de Muffin in a mug is uiteraard afkomstig uit Engeland. Op deze pagina van de BBC vind je een uitgebreid scala aan muffins in a mug.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *