Michelin sterren restaurant bij Lac Annecy

Is er een Michelin sterren restaurant bij Lac Annecy? Jazeker, 4 zelfs. Een restaurant met 1 ster en 3 met 2 sterren. Ook is er een 3 sterrenrestaurant bij Lac Annecy maar dat ligt op 17 km afstand. Overigens  kan ik u melden dat je dat makkelijk kunt fietsen. Het 1 Michelin sterrenrestaurant ligt midden in Annecy. 2 van de Michelin sterren restaurant ’s bevinden zich direct aan het Lac Annecy en eentje in Annecy le Vieux. Het 3 sterrenrestaurant is op de Col de la Croix Fry in Manigod.

Het 1 Michelin sterren restaurant bij Lac Annecy

Restaurant L’Esquisse

Dit betreft Restaurant L’Esquisse in Annecy zelf. Het ligt niet aan het meer maar middenin Annecy aan de Rue Royale 21, 74000 Annecy. Op TripAdvisor krijgt dit restaurant een 4.5 op een schaal van 5. Bijna 80% geeft een 5 (uitstekend) Op Google krijgen ze 4.7 op een schaal van 5. Waarschijnlijk dezelfde 2 mensen die de pret drukken. Uit de Recensies: 2 personen 240 euro met goede wijn en het menu van de chef. Voor 2 mensen een hoofdgerecht voor 42.50 pp. Verder zeggen mensen dat d de prijzen redelijk zijn. 3 gangen komen zo rond de 100 euro uit met een landelijk wijntje.
Over het eten is iedereen lovend. Ik kwam 1 opmerking tegen waar een stuk vlees te zout was. Kan gebeuren denk ik dan. Ik hoop binnenkort een persoonlijke recensie te schrijven. Dit michelin sterren restaurant bij lac annecy heeft 7 tafeltjes dus reserveren is noodzaak

De 2 Michelin sterren restaurant bij Lac Annecy

Jean Sulpice, Auberge Pere Bis

Dit restaurant bevind zich op de Route du Port 303, 74290 Talloires. Telefoon +33450607201. Het is een schitterende locatie waar je ook aan het water kunt zitten. Het restaurant van Jean Sulpice bevind zich in het Hotel. Er is ook nog een Bistro.

Menu en prijzen  (voorgerecht 48 euro, Vleesgerecht 84 euro, dessert 32 euro). De Auberge is een 5 sterrenlocatie vlakbij de jachthaven. Het is een exclusieve locatie van hoge kwaliteit. Dat vind je ook terug in de prijzen. Laat de chef zijn gang gaan, glaasje wijn erbij en je bent tussen de 4 en 500 euro kwijt voor 2 personen.

Hotel Restaurant Yoann Conte

Wederom een bijzonder exclusief Hotel met een vermaard restaurant, Le Maison Bleu.
Adres: 13, vieille route des Pensières, 74290 Veyrier-du-lac. Telefoon: +33 (0)4 50 09 97 49
Ook hier prijsindicaties van 100 tot 240 euro. En dat is per persoon. Maar je bevind je dan wel in een bijzonder exclusieve omgeving.  De gemiddelde beoordeling is bijna 5. 80% geeft een 5 (uitstekend). Een stel maakt gewag van het feit dat ze een menu hebben genomen met 1 glas champagne erbij en toen een rekening hadden van 430 euro.  Het goedkoopste menu is 100 euro. Yoann Conte is een vermaarde chef en eigenaar van dit bijzonder fraaie hotel en restaurant.  Menu en prijzen 2018

Hotel en Restaurant Le Clos de Sens

Adres: 13 rue Jean Mermoz, 74940 Annecy-le-Vieux. Telefoon:  +33 4 50 23 07 90. Website

Laurent Petit werkt enkel met vis, groenten en kruiden die hij lokaal koopt. Hoewel de totale beoordeling hoog is vind ik hier toch een aantal dissonanten. Niet iedereen is enthousiast. De prijs/kwaliteit word toch wel enige keren ter discussie gesteld. Anderzijds komt iemand met een menu met 10 gangen (gangetjes) voor 150 euro pp. En dat is dan weer redelijk te noemen. Ga je de laatste recencies op google lezen dan krijg je weer een ander beeld. Daar is de consensus een culinaire trip en een prikkeling voor de smaakpapillen. Op basis daarvan zal ik hier zeker heengaan.

Het 3 sterrenrestaurant

La Maison des Bois

Marc Veyrat,  Col de la  Croix de Fry, 74320 Manigod – Website.

Om hier te kunnen eten moet je vaste klant zijn bij de miljoenairsbeurs. Menuutjes voor 295 en 395 euro met een wijnselectie van 165 euro. Voor 2 personen zonder wijn dus al minimaal 590 euro. 2 personen met wijn maar zonder koffie 1120 euro. Die 165 euro is trouwens een matching wine selection, voor 360 per persoon krijg je een great wine selection. Dagje planten zoeken, koken met de Chef zelf en lunchen voor slechts 750 pp zonder wijn.
Ik pas.

Locatie van de Michelin sterren restaurant bij Lac Annecy

La table de L’alpaga  (alleen open op zaterdag en zondag in de zomer.

Eten rondom het Lac Annecy

Rondom Lac Annecy heeft de Michelingids maar liefst 53 restaurants gevonden. En daar zitten geen pizzeria’s bij. Je kunt in dit gebied dus goed eten. Het loont de moeite je best te doen om wat te zoeken. Klik hier voor de selectie van de Michelingids. Je hoeft hier dus niet perse naar een Michelin sterrenrestaurant bij lac Annecy. Je kunt ook gewoon lekker eten voor een goeie prijs.

Ik wilde zelf graag naar een Michelin Sterren Restaurant Lac Annecy maar ik weet niet ik het ga doen. Een culinaire trip is leuk maar daar hoef je in Frankrijk geen 200 of 300 euro per couvert te betalen. Vroeger kon je voor 11 frank een culinaire trip maken bij Les Routiers. Maar sinds die vergoeding voor Franse vrachtwagenchauffeurs is opgeheven zie je die restaurant nergens meer. Jammer want ik heb daar een groot aantal keren bijzonder goed gegeten.

Je moet tegenwoordig een beetje je best doen in die oude culinaire glorie in La Douce France terug te vinden. De pizzeria’s en de Mac Donalds hebben ook hier vrijwel onherstelbare schade toegebracht aan de gastronomische beleving. Ik hoop na mijn vakantie bij Lac Annecy een paar positieve ervaringen over het eten lang de boorden van dit prachtige meer te kunnen schrijven.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *