Makkelijk recept Kruidkoek
Een makkelijk recept kruidkoek kan niet makkelijker dan dit kruidkoekrecept. Een makkelijk recept kruidkoek betekent niet mixen en allemaal standaard ingrediënten. Dit recept betekent ook bloem in plaats van cakemeel, bakpoeder en vruchtjes.
Die moeten wel even gemixt worden en licht gesneden. Maar ook dat is makkelijk. Dit makkelijk recept kruidkoek kan gewoon niet mislukken zodra het in de oven staat, dat is zeker.
Makkelijk recept kruidkoek
Ingrediënten
- 35o gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 250 ml melk
- 1 ei
- 50 gram roomboter
- 3 eetlepels speculaas of koekkruiden
- 150 gram vruchtjes / gember / sukade / krenten / rozijnen / cranberry’s (wat je zelf lekker vind)
- 1 theelepel zout
- Eventueel een handje gehakte noten zoals peccanoten, walnoten, hazelnoten (wat je zelf lekker vind)
Bereiding
- Verwarm de melk en smelt de boter er in.
- Zorg dat dit mengsel goed warm is maar niet heet.
- Voeg daaraan toe de suiker, de kruiden en het zout en roer tot een glad mengsel
- Klop het ei er door.
- Voeg het bakpoeder er bij en laat het geheel een kwartiertje staan.
- Roer dan de bloem er door en maak een glad beslag.
- Meng de de vruchtjes er door en meng het goed door.
- Verwarm de over voor op 170°C (gebruik een oventhermometer)
- Laat het deeg op een warme plek ondertussen nog even door
- Bak de cake in ±60 minuten gaar
- Prik er met een breinaald of satéstokjes in om te kijken of hij gaar is.
- Als het stokje er schoon uitkomt en er geen deeg aan kleeft is de cake gaar.

Geef een reactie