Les Balcons d’Auris, route en foto’s

Wie gaat fietsen in Bourg d’Oisans moet vooral niet vergeten de route Les Balcons d’Auris te fietsen. Deze indrukwekkende route loopt bovenlangs de vallei over een uitgehakte route met een afschrikwekkend ravein aan je zijkant.

Route beschrijving Les Balcons d’Auris :

Vanaf Bourg d’Oisans neem je de D1091B tot aan de rotonde. Daar neem je de D211 richting Alpe d’Huez. Bij bocht 16 sla je na het kerkje in La Garde en Oisans (bocht 16) rechtsaf naar de D211a richting Auris en Oisans. Na -Armentier le Haut begint de indrukwekkende “route de la Roche”, ook wel bekend als “Les Balcons d’Auris”

Les Balcons d'Auris
Les Balcons d’Auris

Op het einde van de route de la Roche ga je linksaf naar de D211a richting “Les Certs/Les Cours”, en vervolgens de D211e tot het station van Auris-en-Oisans. Daarna daal je af richting Freney d’Oisans, Dan rechtsaf de D1091 op richting Bourg d’Oisans.

Aangezien je op deze route maar liefst 7 tunnels passeert dient u te zorgen voor afdoende verlichting en zichtbaarheid.

De route langs de Balcons d’Auris is beeldschoon. Ik heb daar af en gewoon langs de weg gestaan en genoten van het indrukwekkende uitzicht. De vervolgroute richting het station d’Auris is voor de liefhebbers die hun klimkuiten willen oefenen. Hou je van een mooie rit dan kun je meteen de afdaling inzetten richting Freny d’Oisans en daar koffie gaan drinken.

De afdaling langs de D1091 richting le Clapier en Bourg d’Oisans is een lekkere fietsroute maar vanuit toeristisch oogpunt bezien geen echte schoonheid. De echte keien gaan linksaf richting de Lautaret en pakken de Galibier er nog even bij.

Het mooiste van deze route zijn de dramatische vergezichten door het dal van de Romanche. Je kunt naar beide zijden uitkijken en ook de overkant van de vallei richting Villard-Notre-Dame en de Col du Solude is prachtig te zien.

Supermoeilijk word deze route nooit. Uiteraard is het begin over de Alpe d’Huez-route even pittig maar daarna is een lekkere klim met een redelijk vlak gedeelte over het “Balcon d’Auris”. De klim naar Station d’Auris is goed te doen.

Ik zou Les Balcons d’Auris zo weer doen als ik terug kom in Bourg d’Oisans. Het is een fijne fietstocht en de uitzichten zijn zonder meer een tweede bezoekje waard.

De cijfers van Les Balcons d’Auris
Lengte: 40km
Hoogteverschil: 1168 m
Steilste stuk: 14% (kan ik me niet herinneren, misschien in de afdaling naar Freny d’Oisans)
Top: 1584 meter.
Hoogtemeters: rond de 1600

De hoogtemeters heb ik op mijn telefoontje gemeten en zijn niet accuraat. Het is volgens mij wel een redelijke indicatie van het totale aantal hoogtemeters met de nadruk op “redelijke indicatie”.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *