Lands End Cornwall – Einde van de wereld

Lands End Cornwall (of in Cornisch: Penn an Wlas of Sen Senan, “het einde van het land”) is het uiterste puntje van Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. Lands End Cornwall is een gebied met prachtige kliffen waar de golven van de Atlantische Oceaan vrijelijk tegen de rotsen beuken.

Maar Lands End is ook een beetje een kermis, een soort pier van Brighton op een rotspunt. En natuurlijk betaald parkeren tenzij je ergens aan de kant van de weg in een weiland parkeert en een paar kilometer gaat wandelen. Heb je een fiets bij je dan kun je gratis naar Lands End aangenomen dat je het verkeer op de smalle weggetjes overleeft.

Je kunt hier prachtig wandelen langs de kliffen van Zuidwest Engeland. Er zijn routes uitgezet maar je kunt hier ook gewoon op jezelf een stukje lopen. De “Kermis” heeft ook zijn leuke kanten en als je hier met kinderen bent komt iedereen zeker aan zijn trekken. En natuurlijk is er de mogelijkheid om de ‘laatste pub’ te bezoeken of “het laatste ijsje” te eten voor je in de Verenigde Staten aan bent gekomen.

Parkeren kost 5 pond zoals op zoveel plekken in Engeland en vooral in Cornwall. Er moet in Cornwall een fortuin aan parkeergeld  worden binnengehaald want je betaald op al dit soort punten tussen de 3 en de 10 pond. Wil je dat vermijden dan is er een grote mate van creativiteit nodig en je moet bereid zijn een flink eind te lopen.

Maar heb je de zure pil van het zoveelste parkeergeld betaald (of heb je de ballen om het coastal path te lopen, dat is gratis) dan kun je een wel zeer bijzonder stukje Engelse kustlijn aanschouwen. De kliffen zijn hier echt heel erg mooi en we lopen zeker 3 uur lang langs de kust.

Bij Lands End staan diverse wandelingen aangegeven en anders kun je op internet of bij de plaatselijke Tourist Office een kaartje krijgen. Wij hadden bij onze camping al de nodige informatie gehad maar de borden op de plek zelf geven voldoende info. De wandelingen zijn niet al te lang als dat een probleem is. Maar je kunt ook gewoon even een stuk langs de kliffen lopen tot je er genoeg van hebt.

Lands End Cornwall heeft zijn eigen officiële website waarop je veel informatie kunt vinden. Verder staat heel internet vol met de mooiste foto’s en verhalen. Ik zou bijna zeggen, je hoeft er niet meer heen maar de kliffen zijn van een dergelijke schoonheid

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *