Lamscurry is één van de lekkerste gerechten uit de indiase keuken. Het is relatief eenvoudig maar toch krachtig van smaakt. Het lamsvlees maakt het gerecht tot absolute ster binnen het curryspectrum. Lamscurry is erg lekker met roti, naan of pitabrood. Deze curry kan ook makkelijk zonder rijst gegeten worden en is bovendien erg lekker in combinatie met fruit.
Lamscurry
Dit recept is voor 4 personen en gaat uit van een kilo vlees. Dat is dus een recept voor flinke eters want niet iedereen eet 2.5 ons vlees. Bovendien is lamsvlees relatief machtig en gaat er bovendien nog yoghurt doorheen ook. Ga er dus maar vanuit dat dit recept voor 4 tot 6 mensen is als er ook nog kleine eters bij zijn.
Ingredienten:
- 1 kg lams-stoofvlees
- 2 kleine uien
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 tl cayennepeper
- 4 tl korianderzaad
- 4 tl komijnzaad
- 2 tl kardemom
- 2 tl kurkuma
- 2 tl gewone kerrie
- 1 el olie
- 350 ml bouillon (wat je lekker vind, ik neem kippenbouillon)
- 75 gr yoghurt
- Basmati-rijst / Naan bread / Poppudoms etc.
Bereidingswijze
Doe een 1 el olie in een braadpan en braad het lamsvlees aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en houd apart.
- Bak in overgebleven vet de ui en knoflook even aan.
- Voeg de kruiden toe en bak alles 2 minuten door.
- Doe het vlees weer terug in de pan en giet de bouillon erbij.
- Breng alles weer aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en stoof het vlees ongeveer 90 minuten.
- Proef het vlees en als het klaar is neem je de deksel van de pan.
- Laat het vocht nu nog even inkoken tot je een gladde saus hebt.
- Roer tenslotte de yoghurt er doorheen.
Kook ondertussen de rijst. Dit gerecht is erg lekker met Aloo Matar, de traditionele curry van dorperwtjes en aardappel. En natuurlijk met Naan-bread en andere indiase lekkernijen zoals Poppadoms, Dahl en Raita
Geef een antwoord