Lac du Poursollet via de Col de La Morte

De fietsroute Lac du Poursollet pak ik via de Col de la Morte. Het Lac du Poursollet is een soort Vennetje aan het einde van een prachtige fietsroute door de bossen langs de D114E. Het is een mooi natuurgebied tussen de bergtoppen en je kunt er prachtig wandelen. De route loopt in principe vanaf La Grande Reine, een wintersportlocatie op weg naar de Col de la Morte. Je kunt hem apart rijden maar ik zou hem zeker meepakken na de Col de La Morte. Die is daar namelijk een kilometertje vanaf.

Op de dag dat ik hier ben is het midden september is het is mistig en koud. Vanaf La Grande Reine rij ik door de dikke mist en het donker en zie ik helemaal niks van de omgeving. Als ik op de foto’s op de borden bij de parkeerplaats kijk is het een mooie omgeving met bergruggen en meertjes.

Maar ik zie vooral mist, dikke mist. En het is koud. Ik heb handschoenen aan en een jas en een extra shirtje. Het kan in september fris zijn tussen de 1348 en de 1739 meter. Overigens staat er op het bord met de wandelroutes 1653 meter. Ik kan echter niet verder fietsen dus tot hier en niet verder.

Fietsroute Lac du Poursollet

Ik start de fietsroute Lac du Pousollet vanaf de Col de la Morte. Deze route start ik in Sechilienne langs de route National D1091. Je kunt de fietsroute La du poursollet ook rijden via La Valette, de Col de la Morte en dan rechtsaf bij de D114E. De weg is mooi en bosachtige. Je eindigt bij het kleine meertje op een parkeerplaatjes. Vanaf dat punt kun je overigens mooie wandelroutes lopen richting een verder op gelegen prachtig meer tussen de bergtoppen.

Hieronder alvast een kaartje van de route en informatie over de afslag vanaf de Col de la Morte / Sechilienne. Je kunt het kaartje hier downloaden

lac du poursollet col de la morte
02 lac du poursollet fietsroute morte
01 lac du poursollet fietsroute morte

Op klimtijd staat de volgende passage over deze klim waar ik het helemaal mee eens ben:

Eigenlijk zou iedereen die de Col de La Morte beklimt door moeten klimmen naar Lac du Poursollet, de weg is niet al te best, maar de klim is fantastisch mooi, ondanks dat deze niet heel continu is, en het meer is meer dan de moeite waard. 

De klim gaat omhoog en omlaag en om bij het meer te komen moet je zelfs een stukje afdalen, als je eerst de Col de La Morte hebt gedaan dan zal je nadat je bij het meer bent geweest aardig wat hoogtemeters onder je wielen door hebben laten gaan

Het is inderdaad geen beklimming die gewoon omhoog gaat en weer naar beneden. Je stijgt en daalt 2x en dat is na de beklimming van de Col de la Morte in eenvoudig. Dat profiel is echter niet zichtbaar op de pagina van klimtijd.nl. En daarom ben ik ook maar even gaan kijken op Cyclingcols. Hier is de afdaling wel te zien. 

De afslag naar het Lac du Poursollet vanaf de D114 naar de de D114E is een kilometertje vanaf de Col de la Morte. Het kan niet missen. Toen ik er was stond er 2400 meter op het bord maar ik heb geen idee waar dat op slaat. De afstand naar het meer is 9 kilometer en de hoogte rond de 1700 meter. Geen idee wat ze met het bord beogen.

Vanwege de mist heb ik niet veel foto’s van de omgeving. Wel heb ik een filmpje van de afdaling. Dat komt hier mettertijd ook op te staan.

FotoShow

Openbaar   11 items in lac-du-poursollet-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *