Kwaliteit van de Engelse Camping

Hoeveel grind kun je hebben op je vakantie?

Dit artikel gaat over de kwaliteit van de Engelse en Schotse campings. Ook al is het sanitair goed en de boel schoon, toch kan de kwaliteit tegenvallen. In dit geval door asfalt, grind en een saaie opbouw van de parken.

Conclusie

  • Neem materiaal mee om je voortent in een grindbed vast te zetten.
  • Neem dik grondzeil of een tapijtje mee, dat is fijner aan je voeten en er is toch geen gras.
  • Zoek kleine campings, zeker als je zelf een toilet hebt.
  • Heb je een camper, zoek dan de kleinere camperplekken.
  • Heb je een tent hebt kun je dit allemaal vergeten.

De kwaliteit van de Schotse Campings

De kwaliteit van de Engelse campings is me nogal tegengevallen. En dus ben ik uiteindelijk teleurgesteld in de Britse en Schotse campings. Veel geasfalteerde paden, veel grind, weinig gras en pittig aan de prijs.

Tijdens mijn 3 weekse vakantie naar Schotland van dit jaar heb ik welgeteld 1x gras tussen mijn tenen gehad. En dat is te weinig. Bovendien heb ik een verrotte pols van het gebeuk op rotspennen om ze in het grindbed te krijgen. En dan zitten ze nog niet eens goed vast ook. Ik moest ze na een stormachtige dag extra vast gaan zetten omdat ze uit de grond waren gekomen.

kwaliteit
Prachtige omgeving, maar zo wil je toch niet staan?

Wat ik vooral mis aan de “campsites” is de binding met de prachtige natuur om je heen. Met de kwaliteit op zich gaat het nog wel, maar echt leuk of avontuurlijk is het absoluut niet. Het is steriel en zakelijk. De plaatsen zijn vierkant, liggen langs het asfaltpad, alles is mathematisch recht of juist akelig netjes rond. Er is geen speelsheid, geen afwisseling en vooral geen avontuur. Je had doorgaans het gevoel op een parkeerplaats te staan. Heel jammer.

Verder is op veel campings het sanitair gedateerd. Meestal wel schoon maar toch wel enigszins oud en versleten. En dan de absurde Health and Safety. Je moet je caravan allemaal met de dissel in de richting van het pad ter zetten ter hoogte van het witte paaltje.

En dan je auto er naast, ook met z’n neus naar het pad. Iedereen staat dus op dezelfde manier op zijn vierkantje grind.

Op meerdere (caravan-club) campings stond zelfs een houten plankje met een voorbeeld hoe je de auto met caravan moet parkeren. Als het van die campings afhangt zou ik bijna nooit meer naar Engeland gaan. Zo duur en dan al dat gedoe, die enorme berg grind en al dat asfalt, heel akelig allemaal.

kwaliteit campsite
Exact onze camping in Melrose, steriel en saai

Verder moet elk kampeermiddel minstens 6 meter van de andere staan en mag je op sommige plekken geen voortent, zonnescherm of luifel uitzetten (noemen ze trouwens een Awning).

Het was zelfs zo erg dat mijn mede-kampeerders met hun kampers op een bepaalde camping hun luifels in moesten trekken tussen 9 en 5. Lachend merkte de campingbeheerder op dat ze blijkbaar denken dat er tussen 5 uur in de middag en 9 uur in de ochtend geen brand uitbreekt. Dat was dan wel weer even leuk.

De tent-kampeerders kan ik melden dat er wel fraaie landjes zijn om de tent op te zetten. Eén uitzondering daar gelaten waar het tentenveld (2 velden zelfs) zo schuin waren dat er niemand kan slapen zonder onder in zijn tent te eindigen. Maar toegegeven, dat was maar één keer en dat was in Schotland, Portree op Skye om precies te zijn.

En volgende keer dat ik naar Engeland ga neem ik geen ademend grondtapijt mee maar een dik stuk kunstgras.

kwaliteit engelse kamping
Het lijkt wel een verkeersplein

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *