Krakende wandelschoenen

Koop je dure wandelschoenen heb je krakende wandelschoenen. Dit probleem los je simpel op met talkpoeder, maïzena, bakpoeder of babypoeder. Kortom, net wat je maar in de kast hebt staan.

Krakende wandelschoenen tijdens het lopen zijn een permanente irritatie die het plezier in een fijne wandeling ernstig kunnen verstoren. Heb je een pak geld uitgegeven aan Meindl, Lowa of Hanwag en dan piepen ze als een leren motorpak.

Zeker als je netjes je schoenen invet en steeds behandeld komt dit gepiep en gekraak veelvuldig voor. Het is het gevolg van een combinatie van vet en vocht.

Als ze blijven kraken.
Als ze blijven kraken

Daar moet je wel iets aan doen. En dus gaan we eerste een stukje lopen om precies uit te zoeken waar het geluid vandaan komt. Vaak is dit de rand van de schoen in combinatie met de lip.

Maak de veters los en haal ze er uit. Nu vouw je de schoen helemaal open. Veelal is het probleem opgelost als je talkpoeder aan de bovenkant van de lip aanbrengt. Maar het verdient ook aanbeveling om de rand van de schoen bij de enkel in te poederen.

Waarschijnlijk is het probleem nu al opgelost. Lukt dit niet meteen, smeer dan ook andere bewegende delen van de schoen in met talkpoeder. Lukt dit ook niet dan kun je nog de zool bekijken of daar iets aan piept of andere veters in je schoen doen.

Piepen ze nu nog ga dan terug naar de winkel en vraag of zij een oplossing hebben want dan is er iets anders mis.

Dit probleem is nu opgelost maar het is niet permanent opgelost. Ben je een frequente wandelaar zorg dan dat je altijd wat talkpoeder bij je hebt om het probleem van de krakende wandelschoenen op te lossen.

Doe een beetje in de zakje of afsluitbaar (pillen) doosje en je hebt het altijd bij je. Weegt niks maar lost veel irritatie op.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *