Dit is een recept van lekkere koolhydraatarme romige spinaziesoep. Hij is koolhydraatarm in tegenstelling tot recepten met bloem en of andere manieren van binding. In dit recept voor Koolhydraatarme romige spinaziesoep zorgt de kaas in combinatie met de room voor een romige en semi gebonden soep. De soep is geschikt als maaltijdsoep.
Koolhydraatarme romige spinaziesoep
Ingrediënten
- 800 gram gewassen (biologische) spinazie (of wilde, nog lekkerder).
- 2 uien, heel klein gemaakt in de keukenmachine.
- Halve gerookte kipfilet, in kleine stukjes.
- Half pakje Boursin.
- 250 ml room.
- 4 el gemalen Parmezaanse kaas.
- Minstens 4 bouillonblokjes, ik neem kip en rund door elkaar.
- Peper.
- flinke scheut olijfolie om in te bakken (of roomboter, mag ook).
- 2 tot 3 liter water (begin met 2 en kijk of er meer in moet).
Bereidingswijze koolhydraatarme romige spinaziesoep
- De 2 uien in de keukenmachine flink klein maken en aanfruiten olie of boter.
- Spinazie toevoegen, 2 liter water er op, de bouillonblokjes er bij en de boel gaar koken.
- Ondertussen een halve gerookte kipfilet goed klein snijden.
- Als de spinazie gaar is de kipfilet toevoegen en dan blenderen tot je een gladde massa hebt.
- Dan het halve pakje Boursin, 250 ml room 4 lepels parmezaanse kaas toevoegen.
- Nog weer even blenderen tot je een mooie gladde romige massa hebt.
- Je blijft stukjes spinazie zien maar dat is juist lekker.
Romige spinaziesoep met zalm
Extra serveertip
Vanwege de rooksmaak had ik bij deze soep toast (uiteraard khd-arm) met gerookte zalm. Is het je oranje maaltijd dan kun je toast of een geroosterde boterham nemen beleg die met gerookte zalm en geniet met volle teugen.
Lekkere variatie op koolhydraatarme romige spinaziesoep
Een variatie is om deze soep helemaal met gerookte zalm te maken. Dan zou ik hem niet blenderen maar in kleine stukjes toevoegen en meekoken, eventueel met een blikje gewone zalm.
Eet smakelijk.
Geef een reactie