Koolhydraatarme Pizza bodem

Voor dit recept voor koolhydraatarme pizza bodem gebruik ik Konzelman’s Pizza mix. Deze is via diverse webshops te verkrijgen en kost rond de 4 euro. Het is een werkbare en smakelijke koolhydraatarme pizza mix die makkelijk en snel verwerkt. 

De inhoud van Konzelman’s pizza mix bestaat uit gluten, sojameel, amandelmeel, kikkererwtenmeel, gistpoeder en zout. Ik doe er zelf nog wat Provençaalse kruiden door. Een deeg gemaakt van 1 pakje (175 gram mix) bevat omgerekend naar kant en klaar deeg 12.5 gram koolhydraten, 45 gr eiwit, 21 gr vet en 415 calorieën.

Het verdiend aanbeveling een eetlepel psyliumvezels toe te voegen aan het deeg om het wat droger en steviger te maken.

Koolhydraatarme Pizza bodem 

koolhydraatarme pizza bodem konzelman

De vulling

De vulling is natuurlijk optioneel. Ik doe er altijd te veel op. Op deze pizza gaat tomaat, paprika, ham, salami, ansjovis, 2 soorten kaas en een half uitje. Ik neem een klein potje basilicum pizzasaus om de koolhydraatarme pizza bodem mee in te smeren. Het behoeft geen toelichting dat je hier uitgebreid mee kunt variëren. Mijn disgenoot deed het met een blikje tonijn, ananas, ham, tomaat, paprika, tomaat, ansjovis en veel kaas. Neem overigens altijd zoveel mogelijk verse ingrediënten, vooral de tomaat en de paprika.

Bereiding

De pizzamix is makkelijk te maken. Beetje water erbij, goed mixen en een uur laten rijzen. Ik doe altijd heel even de oven aan tot hij lauwwarm is en zet daar mijn deegmix in. Maar ik heb dan ook een relatief koud huis. Je kunt de bak ook gewoon op, boven of naast de radiator zetten als het koud is.

Ik heb de fout gemaakt deze pizza te maken in een quiche-vorm. Het deeg was daardoor niet helemaal gaar. Ik heb de punten daarna opgebakken in een koekenpan en het resultaat was smakelijk en droog. Maak deze pizza dus uitsluiten op een bakplaat. De baktijd is correct in dat geval.

De smaak van de koolhydraatarme pizza bodem is relatief neutraal. In ieder geval niet onsmakelijk daar waar andere bodems van louter amandelmeel de neiging  hebben bitter te worden, zeker als je te bruin bakt. Deze pizzabodem is dus een prima alternatief.

Pas bij het aanschaffen van de pizzasaus op met de hoeveelheid suiker die in sommige van deze produkten zit. Ik heb later een eigen saus gemaakt van verse tomaten, beetje suikervrije ketchup, zout, peper en italiaanse kruiden of pesto. Erg lekker, vers en gezond. Je kunt ook gewoon een lekkere macaronisaus maken en een deel daarvan gebruiken als pizzasaus, inclusief het gehakt.

Hier onder een fotoserie van de bereiding van de koolhydraatarme pizza bodem. Daar kunt u meteen kijken hoe handig het is om met bakpapier een mooie pizzabodem uit te rollen met een gelijkmatige bodem van zo’n 0.5 cm.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *