Koolhydraatarme lijnzaad cracker

In dit artikel over de koolhydraatarme lijnzaad cracker verzamelde recepten die ik vaak gebruik. Ze komen van verschillende websites en uit kookboeken dus het kan zijn dat u ze herkent.




Deze koolhydraatarme lijnzaad cracker is op basis van lijnzaad, amandelmeel en diverse zaden. Dit zijn allemaal koolhydraatarme producten en passen binnen koolhydraatarme diëten zoals GOK, Atkins en Keto.

Recept 1:
Koolhydraatarme Lijnzaadcracker met Parmezaanse kaas

20 gram gebroken lijnzaad
10 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 el sesamzaad
1 thee lepeltje Roomkaas voor de smeuïgheid
2 el water

Meng het lijnzaad met het water laat het even weken. Doe nu de kaas, de roomkaas en het sesamzaad er doorheen.
Doe op de magnetronschaal een stukje vetvrij papier en smeer het mengseltje uit tot 2 crackers

Bak ze 3 minuten in de magnetron, draai ze om en doe het nogmaals 1 minuut.
Zijn ze zacht of zompig doe ze nog even in de magnetron.




Dit is mijn favoriete recept voor een koolhydraatarme lijnzaad cracker. Het is snel klaar en smaakt erg lekker. Je hoeft er ook geen zout in te doen. Variaties kun je maken met gehakte/gemalen pijnboompitten of andere toevoegingen die je lekker vind zoals notengranola of walnoten.

koolhydraatarme lijnzaad cracker
koolhydraatarme lijnzaad cracker

Recept 2:
Koolhydraatrarme lijnzaadcracker met amandelmeel en geraspte kaas.

50 gram gebroken lijnzaad
50 gram amandelmeel
20 gram pittige geraspte kaas of Parmezaanse kaas.
1 ei losgeklopt
Paar slagen met de pepermolen (zout hoeft niet)

Meng alles door elkaar en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Smeer het mengsel uit.
Ik leg over het mengsel keukenfolie en rol het dun uit.
Maak er 8 crackers van
Bak ze 20 minuten op 180 graden
Draai ze om en bak ze nogmaals 10 tot 15 minuten

Baktijd en temperatuur hangen voor een deel af van je apparatuur. Ik heb een goede Siemens inbouwoven en doe ze eerst op 180 graden en dan nog 10 minuten op 170 graden. Let goed op of je crackers snel bruinen of helemaal niet. Dan zet je de oven gewoon iets hoger.

belangrijk is dat ze goed uitdrogen en knapperig worden.
je kan ze enige dagen bewaren in een trommel of plastic bakje. Ik neem er twee voor de lunch.

Tips:

Maal of hak de Granola, pijnboompitten of walnoten of andere noten even in de keukenmachine (staafmixer hulpstuk kan ook) of hak ze met een mes tot het formaat van grote rijstkorrels.

Gebruik pittige kaas, dus gemalen Parmezaanse kaas of pittige belegen kaas. Dit geeft een lekkere gerookte smaak.

Gebruik dit basisrecept voor een koolhydraatarme lijnzaad cracker (50/50 lijnzaad en amandelmeel plus 1 ei) om lekker mee te experimenteren. Het is een prima basis.





x

Mijn andere websites: TuinPlantenIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com