Koolhydraatarme Cracker van pitten en zaden

De koolhydraatarme cracker vind ik zelf symbool staan voor koolhydraatarme voeding en een koolhydraatarme leefwijze. En dan ook vooral voor de nieuwe benadering van voedselbereiding. Dit is een hemels product van mooie ingrediënten, gemaakt in de magnetron en klaar binnen een oogwenk. En als klap op de vuurpijl nog lekker ook.

Je kunt er tijdens je maaltijd 1 nemen en eventueel breken. Ik heb er de tweede keer 4 kleintjes van gebakken zodat ik wat meer kan variëren met beleg.

Koolhydraatarme Cracker

De kookboeken van Yvonne Lemmers geven in alle gevallen een keur aan recepten voor koolhydraatarme cracker (s) en koeken. Van alleen maar lijnzaad en water tot en met heerlijke recepten van diverse meelsoorten, zaden, noten, kaas, eieren en meer prachtige ingrediënten. Compleet met kruiden en zelfs specerijen.

Het eet heerlijk weg en je valt er nog van af ook. Ik eet vaak Scandinavian Brancrackers die ik op internet koop. Dat is gemakkelijk en goedkoop. Maar voor het weekend bak ik vaak even mijn eigen crackers. De meeste kun je in de magnetron bakken en het resultaat is verbluffend goed.

Hier dus een voorbeeld van zo’n heerlijke cracker:

Eerst een lijstje met ingrediënten

 • 20 gram sesamzaad
 • 10 gram mengsel pompoen/zonnebloempitten
 • 10 gram gebroken lijnzaad
 • 10 gram zemelen (maakt niet uit welke)
 • 1 el psylium-inuline
 • 5 gram eiwitpoeder
 • Zout (en evt wat peper)
 • 100 ml water

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme cracker

 • Meng alle ingrediënten door elkaar tot er een smeuïge massa ontstaat. Deel de massa in tweeën of, indien gewenst, in vieren. Zorg er voor dat er enige ruimte tussen de crackers zit anders lopen ze tegen elkaar aan en bakken vast. Smeer het mengsel uit op bakpapier op de plaat van de magnetron. Maak de lepel nat om een beetje vettig om er voor te zorgen dat de boel niet blijft plakken.
 • Op Facebook las ik dat sommige mensen ze uitsmeren door ze tussen 2 bladen bakpapier te doen en dan uit te rollen met een deegroller. Kan ook natuurlijk, zelf een beetje zoeken naar een slimme methode kan nooit kwaad.
 • Hou er in ieder geval rekening mee dat het een plakkerig mengsel is. Als  je dat weet dan hou je daar ook al vast rekening mee. Even uitrollen, oppakken met een spatel en verplaatsen is er niet bij dus.
 • Bak de koolhydraatarme cracker in 9 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Draai ze om en bak ze nog  even 1 a 2 minuten. En klaas is kees, kindje kan de was doen.

Eet smakelijk.

Oh ja, ik heb er nog aan paar foto’s van  ook.

Koolhydraatarme Cracker
Het Mengsel
Koolhydraatarme Cracker
De Cracker
Koolhydraatarme Cracker
Close-up van de Cracker

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *