Koolhydraatarme Boerenkool variaties

Koolhydraatarme boerenkool variaties zijn een vervanging voor Boerenkoolstamppot. Dat bevat veel aardappelen en is daarom niet al te geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Weliswaar past boerenkoolstamppot ook met weinig aardappelen bijvoorbeeld binnen het uurtje van Yvonne Lemmers maar er zijn zoals altijd meer wegen die naar Rome leiden.

Koolhydraatarme boerenkool variaties

Boerenkoolquiche

Een heerlijke manier om boerenkool te eten is als quiche. Het recept vind u elders op deze website.

Roerbak boerenkool

Boerenkool is prima te roerbakken op oosterse manier. Basis is uien bakken en daaraan toevoegen vlees en gesneden boerenkool. Daar kun je allerlei kruiden aan toevoegen zoals kebabkruiden, kerrie, shoarma kruiden etc.  Bak eerst de uien met kruiden en voeg daaraan toe de boerenkool en bak ze mee tot de kool gaar is. Ook kun je er room of kaas aan toevoegen.

Roerbak boerenkool is prima te combineren met een aantal andere groentes zoals paprika, venkel, prei, tomaten, uien, paddenstoelen etc.

Wraps of dunne omeletjes met boerenkool met kaas

Boerenkool is lekker met kaas. Je kunt dus een combinatie maken van boerenkool met uien en pittige kruiden en er vervolgens een wrap of omelet mee vullen. Doe er dan ook kaas over en je hebt een heerlijke wrap.

Dikke Boerenkoolsoep

Snipper een uitje bak dit aan met knoflook. Roerbak daar de boerenkool doorheen en stoof dit gaar met een liter water en een blokje kruidenbouillon. Voeg daar room en 200 gram geraspte kaas aan toe. Laat doorkoken tot alles een homogeen geheel vormt. Nu ga je pureren. Dat kan met een staafmixer maar het beste werkt een blender. Zorg dat er een romig geheel ontstaat zonder stukjes kool er in. Is het te dik voeg dan een beetje water toe of wat melk.

Je kunt ook nog wat gerookte kip mee-blenderen. Dat moet wel helemaal tot puree worden gemalen. De rooksmaak is erg lekker. Je kunt ook rookworst mee-blenderen maar dan moet je wel het vel helemaal verwijderen. Erg lekker met een lepeltje Piccalilly in het midden van de soep.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *