Koolhydraatarme Bloemkoolsoep, romig met kaas

Koolhydraatarme bloemkoolsoep is de zoveelste creatieve toepassing van een groente die ik vroeger alleen maar prakte met aardappelen, jus en geraspte kaas. Maar nu is er bloemkoolrijst, bloemkoolpuree, gebakken bloemkoolroosjes, bloemkoolnasi en vanzelfsprekend koolhydraatarme bloemkoolsoep.

Niet met roosjes maar als een heerlijke romige soep die zowel een vegetarische als een niet vegetarische versie kent. De soep is per definitie koolhydraatarm. Pas wel op met de roomkaas die je er in doet. Ook is het bijna niet te geloven maar ook in dat soort producten zit zomaar suiker of teveel koolhydraten.

Romige koolhydraatarme Bloemkoolsoep

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 doosje roomkaas
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • runderbouillon en/of kippenbouillon
  • Optioneel: 1 gerookte kipfilet (kan ook als garnituur)
  • Optioneel: gerookte zalm  ( kan ook als garnituur)
Materiaal
  • Pan van een liter of 3
  • Staafmixer
Bereidingswijze
  • Fruit de uitjes, voeg de bloemkool toe, blus af met ongeveer 1.5 liter water.
  • Kook de bloemkool gaar.
  • Voeg om te beginnen 2 bouillonblokjes toe (ga maar uit van 3 of zelfs 4, afhankelijk van de hoeveelheid).
  • Snij de kipfilet/gerookte zalm in kleine stukjes en laat deze even meekoken (optioneel, kan ook als garnituur).
  • Voeg de roomkaas en de Parmezaanse kaas toe. Als je een kaas lekkerbek bent kun je gerust nog wat extra toevoegen.
  • Ik doe er vaak nog een restje andere kaas (wel een romige) of wat kruidenboter doorheen.
  • Laat alles even doorsudderen tot de hele boel gaar, gesmolten en gekookt is.
  • Zet nu de staafmixer in de soep en mix door tot je een zo glad mogelijk soepje hebt.
koolhydraatarme bloemkoolsoep
  • Ik begin dit recept met 1 bloemkool en 1.5 liter water.
  • Niet elke bloemkool is even groot en niet iedereen wil de soep dik of juist dun.
  • Hier komt dus een beetje creativiteit om de hoek kijken.
Vegetarische romige koolhydraatarme bloemkoolsoep

Vervang de bouillon door kruidenbouillon, de kip door vis of een gerookt soja product. De rooksmaak is net als bij de spinaziesoep erg lekker.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *