Koolhydraatarme bloemkoolrijst risotto

Koolhydraatarme bloemkoolrijst risotto is een toprecept, vol van smaak, met kaas, roomkaas, room, knoflook en uien. Koolhydraararme bloemkoolrijst risotto is gezond maar vooral ongekend lekker. Ik doe er ook vaak nog paddestoelen en rode wijn aan toe. Wel de wijn even goed uit laten dampen zodat alle alcohol er uit is anders is het geen Koolhydraararme bloemkoolrijst risotto meer.

Koolhydraatarme bloemkoolrijst risotto

Dit recept is oorspronkelijk van koolhydraatarmrecept.nl maar ik heb het behoorlijk aangepast. Het is nu dus mijn recept maar niet origineel van mij. Ik heb er onder andere de uien, de paddestoelen en de rode wij aan toegevoegd. Maar  dat maakt het natuurlijk wel extra lekker.

Maar nu eerst de ingredienten van de Koolhydraararme bloemkoolrijst risotto
  • 700 gram bloemkoolrijst (= ongeveer 1 bloemkool)
  • 100 gr fijn gesnipperde ui (2 middelgrote uien)
  • 75 gr roomkaas (mon chou of roomkaas van AH met tuinkruiden)
  • 3x 25 gram boter
  • 3 volle el Parmezaanse kaas
  • 3 desertlepels flink vol met groene pesto (bijvoorbeel Genovese)
  • 3 tenen Knoflook
  • zout en peper
  • Ongeveer 3 ons diverse paddestoelen (wat je lekker vind, bij voorkeur Chanterellen)
  • 25 gr roomboter om in te bakken
  • 2 flinke tenen knoflook
  • Scheutje rode wijn
  • Scheutje room
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  • Maak de koolhydraatarme bloemkoolrijst risotto door een bloemkool met stronk en al in kleine stukken te snijden.
  • Maal die fijngesneden bloemkool fijn in de  keukenmachine.
  • Niet te fijn, er mogen een paar stukken in zitten zo groot als een knikkertje.
  • De rest is dan zo groot als  een rijstkorrel. Niet te lang dus.
  • Neem een wok, de 100 gram gesnipperde ui en de zeer fijngehakte knoflook en bak deze glazig in 1 el roomboter.
  • Voeg nu 1 el boter toe en bak de bloemkoolrijst 3 a 4 minuten.
  • Voeg dan de rest van de boter, de roomkaas en de kruiden toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en bak nog een minuutje mee.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg de pesto toe.
  • Doe wat boter in een pan en bak de knoflook even aan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak even aan.
  • Doe er een scheutje rode wijn bij en laat die even indikken.
  • Doe er een scheutje room bij en laat ook die even indikken. Het mengsel moet niet nat zijn.
  • Schep de paddenstoelen door de bloemkoolrijst of schep het er bovenop bij het serveren.

Eet je klem van dit heerlijke gerecht.

koolhydraatarme bloemkoolrijst risotto
Niet te hard roeren in de koolhydraatarme bloemkoolrijst risotto

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *