Dit is een recept voor een verrukkelijk koolhydraatarm worstebroodje gehaktbroodje of gehaktmuffin. Het is een hartige muffin met gehakt er in. Het is gemaakt op basis van amandelmeel en lijnzaadmeel met eieren. Het recept is eenvoudig, de samenstelling van de broodjes hier en daar een best wel plakkerig proces. Maar het eindprodukt is de moeite waard.
Dit recept is van de Facebookpagina van Grip op Koolhydraten. (besloten groep)
Het is er op gezet door Nicolette die een recept van Mandy heeft aangepast.
Koolhydraatarm worstebroodje gehaktbroodje
Ingrediënten voor 8 stuks
- 3 eieren
- 70 ml kokosolie (gesmolten)
- 70 ml (naar smaak) naturel geiten of roomkaas (op het oog 1 volle eetlepel)
- 80 gr amandelmeel
- 30 gr meel gemaakt van gebroken lijnzaad in de keukenmachine
- 100 gr pittige geraspte kaas
- 2 tl. bakpoeder
- 1 el. gehakte zonnebloempitten
- 1/2 tl Herbamare kruidenzout
- 200 gr gehakt half om half, peper zout en nootmuskaat, snuf kerrie en snuf paprika poeder.
Ik heb de zonnepitten weggelaten en de muffins bestrooid met geraspte kaas.
Bereidingswijze koolhydraatarm worstebroodje gehaktbroodje
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Meng alle droge ingrediënten in een royale kom.
- Draai 8 kleine balletjes van het gekruid gehakt.
- De vloeibare ingrediënten (eieren, roomkaas en vloeibare kokosolie) bij elkaar doen in een maatbeker en met de staafmixer mengen tot een luchtige, egale massa.
- De vloeibare ingrediënten bij de droge doen en door elkaar scheppen tot er ‘beslag’ ontstaat.
- Vul 8 (siliconen) muffin vormpjes met een bodempje beslag.
- Druk in ieder vormpje een balletje gehakt. (niet te hard aandrukken) en vul de vormpjes daarna tot de rand met het overgebleven beslag.
Bij mij was het “beslag” vrij stevig. Qua substantie lag het tussen beslag en deeg in. Het is nogal plakkerig. Ik heb gewoon een kloddertje beslag in de vormpjes gedaan en het balletje gehakt er in gedrukt. Dan afdekken met meer beslag. Ik heb er ook nog wat gehakt bovenop gedaan en er kaas overheen gestrooid. Wees dus maar lekker creatief net als Nicolette die dit recept ook al had aangepast.
- 30 minuten in de oven en klaar.
- Je kunt ze invriezen.
- Een beetje warm is het koolhydraatarm worstebroodje gehaktbroodje het lekkerst.
Hierboven nog twee foto’s van het koolhydraatarm worstebroodje gehaktbroodje
Geef een antwoord