Koolhydraatarm Vezelrijk eierpannekoekje

De meeste mensen griezelen al bij het idee alleen, een koolhydraatarm vezelrijk eierpannekoekje. Maar geloof me, dit zijn heerlijke pannenkoekjes en nog gezond ook.

Eerst even de ingrediënten van een koolhydraatarm Vezelrijk eierpannekoekje

3 eieren
Zout, peper of een zoetmiddel naar smaak
Vezels zoals lijnzaad, amandelmeel, psylium etc.

Vezelrijke producten zoals gebroken lijnzaad, notenmeel (hazelnoot-, amandel- kokosmeel of iets anders) en eventueel zemelen of inuline. Je kunt ze afzonderlijk gebruiken of in combinatie.

koolhydraatarm vezelrijk eierpannekoekje
een erg lekker koolhydraatarm vezelrijk eierpannekoekje

Pas op met inuline, dat dikt erg in. Doe dat er met beetje bij en wacht tot het mengsel opstijft om er meer in te doen. Verdun eventueel met water en drink er voldoende bij. Ik gebruik trouwens nooit inuline of zemelen alleen in deze pannenkoekjes. Altijd in combinatie met andere meelsoorten.

Bereidingswijze Koolhydraatarme Vezelrijke eierpannekoekje

Kluts de eieren met de gewenste smaakstoffen tot een glad mengsel.
Begin nu de meelsoort naar keuze toe te voegen. Je kunt ook gerust meerdere soorten nemen.

Ik neem als basis gebroken lijnzaad en doe daar gemengd notenmeel (restproduct van mijn notengranola) of hazelnootmeel door. Vaak ook word kokosmeel gebruikt maar dat vind ik niet zo lekker.

Voeg de vezelrijke meelsoorten toe tot je een mengsel krijgt zo dik als pap. Het moet stevig zijn maar nog kunnen vloeien. Je wilt dat het beslag van het koolhydraatarm vezelrijk eierpannekoekje nog van de lepel loopt zogezegd.
Laat het even staan, dit soort meelsoorten hebben de neiging in te dikken. Verdun het mengsel als het indikt met wat water of een lekker melkje van amandelen, soja of een andere optie.

Neem nu een pannetje wat lekker bakt. Ik heb een gietijzeren flensjespan van zo’n 20cm, wat precies groot genoeg is. Neem anders een anti-aanbakpannetje.
Laat het pannetje heet worden maar niet gloeiend heet. Ik ga op stand 6/7 van 9 elektrisch. Dus zo’n 2 derde van het vermogen van je fornuis of kookplaat.

Leg een dubbelgevouwen handdoek (of 2 als je een dure keuken hebt) naast het fornuis.
Neem een jus-lepel of kleine soeplepel en schep een hoeveelheid van het mengsel in het midden van het pannetje. Laat het uitvloeien en/of sla met het pannetje (goed vlak) op het stapeltje handdoeken tot het beslag een mooi egaal vlak koolhydraatarm vezelrijk eierpannekoekje vormt. Maak het nooit te dik.

Laag het even lekker bakken tot de bovenkant een beetje dof word.
Draai het pannenkoekje nu om en druk er licht op. Niet te hard want dan breekt het.
Bak beide zijden mooi goudbruin en vooral gaar.
Leg ze op een bordje om af te koelen of op een bordje boven een pannetje kokend water om lekker heet te blijven.

Serveertip: neem 1 el of 2 el Griekse yoghurt. Neem wat donker fruit of jam zonder suiker. Maak en lekker fruitig mengsel en schep het op het Koolhydraatarme Vezelrijke eierpannekoekje. Strooi er wat zelfgemaakte notengranola overheen en geniet intens.

En dit is dus mijn Koolhydraatarme Vezelrijke eierpannekoekje . Misschien bestaat het recept al maar dat is nooit zo lekker als dit recept. Bovendien is dit recept bedoeld om creatief mee te zijn en daar kan niks tegen op.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *