Koolhydraatarm Pindakaasbrood met noten

Toen ik voor het eerst de term koolhydraatarm pindakaasbrood las moest ik serieus lachen. Misschien zitten er geen koolhydraten in maar een koolhydraatarm pindakaasbrood is toch altijd een dieetkiller van jewelste. Maar dat valt wel mee als je deze broodjes tijdens de maatlijd eet. want je zou dit recept niet zo goed pindakaascake kunnen noemen.

Dit brood is het meest “broderige” koolhydraatarme brood dat ik gegeten heb. En dat is inclusief alle kant en klare broodmixen die ik geprobeert heb. Allen  Adam’s Il Mare komt er een beetje in de buurt.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

Pindakaasbrood met noten
©Copyright

De combinatie van ingrediënten van dit koolhydraatarme pindakaasbrood is intellectueel eigendom van deze website en haar eigenaar. De combinatie van ingrediënten van dit koolhydraatarme pindakaasbrood is uniek en mag niet gekopieerd worden of gepubliceerd.

Indgredienten koolhydraatarm pindakaasbrood
  • 280 gram biologische pindakaas/notenpasta.
  • 4 eieren.
  • 50 gram Gy.
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder.
  • 2 volle dessertlepels proteïne poeder.
  • 50 gr gesmolten roomboter.
  • 2 el olijfolie of (gesmolten) kokosolie, net wat je lekker vind.
  • Zoetstof naar smaak.
  • 2 handjes notenmuesli, of zaden, Sesamzaad is  erg lekker in dit recept.
  • Evt zout (proef even na het toedienen van het wijnsteenpoeder).

Het unieke karakter van dit brood word bepaald door het proteïnepoeder. Dat is ook waarom er op dit recept copyright zit. Geen enkel recept voor pindakaasbrood bevat proteïnepoeder en je kunt aan de foto’s zien wat het effect is op de consistentie van het brood.

Bereidingswijze koolhydraatarm pindakaasbrood

Verwarm de oven voor op 170 graden heteluchtovends (zorg dat de oven niet heter word, dan word het brood te donker en bitter van smaak).

Meng alles door elkaar inclusief de gesmolten vetten (boter en Kokosvet). Meng de ingrediënten vervolgens met een keukenmixer tot een homogeen geheel ontstaat. Het mengen verdient enig aandacht. Als je enige tijd door mixt krijgt het deeg een soort plakkerigheid en laat enigzins los van de vorm. Er komt dan ook meer lucht in het deeg. Dat is het moment om op te houden en het deeg te storten.

Stort dit deeg in een standaard siliconen cakevorm en bak in 45 minuten gaar op 165 graden heteluchtoven, het is dan zeker goed. Laat het boord op een rekje afkoelen want er komt nogal wat vochtg uit. Anders word de rand zompig. Bewaar het brood bij voorkeur in een trommel.

Het resultaat is een echt brood. Eet dit koolhydraatarm pindakaasbrood bij voorkeur niet als tussendoortje want  er zit een stevige berg energie in. Neem 2 plakjes voor lunch met Kaas, ander hartig beleg, roomboter, suikervrije jam, chocoladepasta of wat je zelf lekker vind met pindasmaak.

Ook leuk is dat je met dit recept uitgebreid kunt door-experimenteren. Je kunt er vruchten door heen doen zoals rozijnen, pruimen of stukjes appel. Ook kun je er koekjes van maken en er noten of sesamzaad overheen strooien. Ook kun je plakken van snijden en met smeerbare etenswaren energiereepjes maken om onderweg mee te nemen.

Foto’s van het onnavolgbare pindakaasbrood

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *